Igralci Pustertala se veselijo edinega gola na tekmi, ki ga je v 16. minuti dosegel Lukas De Lorenzo Meo. Foto: www.alesfevzer.com
Igralci Pustertala se veselijo edinega gola na tekmi, ki ga je v 16. minuti dosegel Lukas De Lorenzo Meo. Foto: www.alesfevzer.com

V Alpski ligi sta se v Tivoliju srečala SŽ Olimpija in Pustertal. To je bila ponovitev zadnjega finala pred letom in pol, ko so zmaji po zaostanku z 1:3 v zmagah vrnili in osvojili naslov na sedmi tekmi v Brunicu.

Furlong zaklenil vrata v Tivoliju
Zmaji so imeli do današnjega večera 100-odstotni izkupiček, tokrat pa niso bili spretni pred vrati. Gostje so prikazali zelo disciplinirano igro in bodo trd oreh za vsako ekipo tudi v končnici.

Edini zadetek v Tivoliju je v 16. minuti dosegel Lukas De Lorenzo Meo. Luka Zorko je izgubil plošček v obrambni tretjini, tudi Niku Simšiču ga ni uspelo izbiti izpred vrat in prišel je do Lorenza Mea, ki je z močnim strelom matiral Hölsäja.

Ljubljančani so imeli sicer veliko terensko premoč (streli 38:19), a je v vratih Južnih Tirolcev blestel vratar Colin Keith Furlong. Gostje iz Brunica niso igrali "bunkerja", ampak so spretno zapirali srednjo tretjino. Iz protinapada so imeli še nekaj priložnosti. Vsekakor bi si Ljubljančani zaslužili vsaj podaljšek, predvsem Tadej Čimžar nikakor ni uspel zatresti mreže.

Odlični vratar Colin Keith Furlong je blestel že v zadnji končnici Alpske lige pred letom in pol. Tadeju Čimžarju ga ni uspelo ukaniti tudi iz ugodnih položajev. Foto: www.alesfevzer.com
Odlični vratar Colin Keith Furlong je blestel že v zadnji končnici Alpske lige pred letom in pol. Tadeju Čimžarju ga ni uspelo ukaniti tudi iz ugodnih položajev. Foto: www.alesfevzer.com

Pance: Nismo navajeni loviti zaostanka
"Enkrat smo morali tudi izgubiti. Nismo navajeni loviti zaostanka, saj smo zmagovali v seriji. Imeli smo dovolj priložnosti za izenačenje, a naši streli niso bili natančni. Trenerski štab je skušal z menjavami postavitev v napadu. Ta poraz nas ne bo potrl. Že v soboto je na sporedu povratna tekma v Brunicu. Analizirali bomo vse napake in odšli z zmagovalno miselnostjo na Južno Tirolsko," je poudaril kapetan Žiga Pance.

Na tako izenačeni tekmi res manjkajo navijači
"Pustertal je ekipa, ki sodi v vrh Alpske lige. To ni bila slaba tekma, iz napak pa se bo treba naučiti. Na domačih tekmah so navijači naš šesti igralec in vsi si želimo, da se hitro vrnejo na tribune. Na tako izenačeni tekmi res pomagajo," je še dodal Pance.

Hočevar: Olimpija je bila boljša, a plošček se je odbijal po naših željah
Precej bolj nasmejan je bil pomočnik trenerja pri Brunicu Matej Hočevar. Poleti je bil tudi eden izmed kandidatov za trenerja Olimpije, opravil je pogovor z vodstvom kluba, a je imel še veljavno pogodbo s Pustertalom.

"To je bila prva tekma v tej sezoni, da smo bili 60 minut disciplinirani, izjemno smo se borili. Olimpija je bila seveda boljša, priigrala si je veliko več priložnosti. Na prejšnjih tekmah smo imeli res smolo, tokrat pa se je plošček odbijal po naših željah."

"Proti Fassi smo izgubili z 1:2, potem ko smo povedli. Vse je šlo narobe, veliko smole je bilo na prejšnji tekmi. Tokrat je bil vratar Furlong na nivoju, ki ga od njega pričakujemo. Bil je dolžnik s prejšnjih tekem. V tej sezoni smo se ločili od veteranov. Stavimo na mlade domače igralce. To je nova strategija kluba. Novi trener Luciano Basile ima popolnoma nov sistem, veliko je analiz in čaka nas še veliko dela," je še dodal Hočevar, ki si v naslednjih sezonah lahko predstavlja, da bi prevzel tudi Olimpijo, saj so razmere v Tivoliju urejene.

Morel odločil v Podmežakli
Na Jesenicah je trener Mitja Šivic pričakovano napravil nekaj menjav v moštvu, tako sta med drugim počitek dobila Blaž Tomaževič in Andrej Hebar.

A to ne zmanjšuje uspeha gostov, ki so povedli v 17. minuti, ko je iz neposredne bližine zadel Sebastjan Grošelj, kar je bil izid tretjine.

Jeseničani so izenačili v 28. minuti, ko je ob igralcu manj v samostojnem prodoru mrežo Triglava zatresel Patrik Rajsar in izid pred zadnjim delom poravnal na 1:1.

V 42. minuti je Gašper Seršen poskrbel za vodstvo železarjev, a so Kranjčani v 48. minuti prek Anžeta Terlikarja, ki je zadel s strelom pod prečko, znova izenačili. Trenutek odločitve pa je nastopil v 53. minuti, ko je Miha Morel matiral vratarja Urbana Avsenika za 3:2.

ALPSKA LIGA, preloženi tekmi:
SŽ OLIMPIJA – PUSTERTAL
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
De Lorenzo Meo 16.

KAC II – SALZBURG MLADI
0:1

Lestvica:                     * x     
SALZBURG MLADI          13  8 0 2 3 26
SŽ OLIMPIJA              8  7 0 0 1 21
SIJ ACRONI JESENICE      7  5 1 0 1 17
PUSTERTAL                9  4 2 1 2 17
FELDKIRCH                7  4 1 0 2 14
LUSTENAU                 9  4 1 0 4 14
GARDENA                  9  3 2 0 4 13
KITZBÜHEL                8  3 1 1 3 12
ASIAGO                   7  4 0 0 3 12
FASSA                    8  4 0 0 4 12
CORTINA                  7  2 1 2 2 10
VIPITENO                 9  3 0 1 5 10
BREGENZERWALD            8  3 0 1 4 10
KAC II                   7  1 1 0 5  4
RITTEN                   6  1 0 1 4  4
STEEL WINGS LINZ        10  0 1 0 9  2
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih 

Državno prvenstvo:
SIJ ACRONI JESENICE – TRIGLAV
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
P. Rajsar 28., Seršen 42.; Grošelj 17., Terlikar 48., Morel 53.

Četrtek:
SLAVIJA JUNIOR – SŽ OLIMPIJA
(v dvorani Tivoli)

Vrstni red: SŽ Olimpija 21, SIJ Acroni Jesenice 15, Slavija Junior in Triglav 14, Maribor 7, MK Bled 6, Hidria Jesenice 5, True Celje 4.