Luka Bašič je zadel za 2:2. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bašič je zadel za 2:2. Foto: www.alesfevzer.com

Izid v seriji je zdaj izenačen na 2:2, odločilna peta tekma bo v torek ob 20.00 v Brunicu. Zmagovalec tega obračuna bo v velikem finalu igral proti Olimpiji. Serija na štiri zmage se začenja v četrtek.

Helfer zadel 16 sekund pred koncem
Tako kot so železarji na tretji tekmi v gosteh v zadnji minuti šokirali gostitelje, se je zgodba zdaj ponovila, saj je odločilni zadetek padel vsega 16 sekund pred koncem tekme, ko je bil od daleč natančen Armin Helfer.

3.500 gledalcev je pripravilo sijajno vzdušje v Podmežakli. Tako polna je bila dvorana le na derbijih proti Olimpiji. Foto: BoBo
3.500 gledalcev je pripravilo sijajno vzdušje v Podmežakli. Tako polna je bila dvorana le na derbijih proti Olimpiji. Foto: BoBo

Železarji začeli silovito
V prvi tretjini so bili dejavnejši gostitelji (razmerje v strelih je bilo kar 15:4), najbližje zadetku je bil Philippe Paradis, ki je zadel okvir vrat.

Trije goli v srednji tretjini
Prvi gol je padel v 28. minuti, ko je z desne strani proti sredini zadrsal Teemu Virtala in plošček poslal v mrežo. Gostitelji so izenačili sedem minut pozneje, ko je Gašper Glavič dosegel 13. gol v tem tekmovanju. Gostje so hitro spet skočili v vodstvo, ko je napako domače obrambe kaznoval Raphael Andergassen.

Bašičev gol upanja
V zadnji tretjini je bila igra večji del raztrgana in nepovezana. Dobrih pet minut pred koncem je bil pri gostih izključen Cody Corbett, dolgo iskanje matne mreže je v 57. minuti kronal Luka Bašič, ki je zadel z leve strani. Ko je 3.500 gledalcev mislilo, da bodo gledali podaljške, je na sceno stopil prej omenjeni Helfer ...

Tavželj: Zmanjkali so milimetri
"Na žalost so zmanjkali milimetri. Tako je v končnici. Druga tretjina nam je podrla ritem, imeli smo krizne trenutke. Vso tekmo smo lovili Brunico. Proti izkušeni ekipi z odličnim vratarjem je res težko zadeti," je povedal junak tretje tekme Andrej Tavželj. Kapetan je v petek tri sekunde pred koncem zagotovil železarjem zmago na Rienzstadionu. V torek bo potrebna še ena.

Alpska liga, polfinale, četrta tekma:
SIJ ACRONI JESENICE (8) - PUSTERTAL (1) - 2:2
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
3.450; Glavič 35., Bašič 57.; T. Virtala 28., Andergassen 38., Helfer 60.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Peta tekma bo v torek ob 20.00.

Jeseničani klonili 16 sekund pred koncem