Slovenci so imeli v prvi tretjini rahlo terensko premoč, a so bili neučinkoviti. Na drugi strani so Italijani po dveh grobih individualnih napakah Slovencev povedli z 2:0. Zadela sta Marco Insam (16.) in Joachim Ramoser (20.). Slovenska vrata je branil Gašper Krošelj.

Marco Insam je Italijo v 16. minuti povedel v vodstvo. Foto: EPA
Marco Insam je Italijo v 16. minuti povedel v vodstvo. Foto: EPA

Lep zadetek Hebarja za 1:2
Risi so v nadaljevanju pokazali boljši obraz. Andrej Hebar je v 33. minuti z izjemnim strelom iz zapestja z desne strani snel pajčevino iz vrat Andressa Bernarda. A je že malo pozneje Ramoser po samostojnem prodoru povišal na 3:1, potem ko je ukanil Krošlja.

Gol Kovačevića prišel prepozno
V zadnji tretjini so varovanci Iva Jana napadali za gol priključka. Zabili so ga "šele" v 59. minuti, ko je bil ob igralcu več uspešen Sabahudin Kovačević, ki je iz neposredne bližine plošček pospravil za hrbet sicer odličnega Bernarda. Za popoln preobrat je Sloveniji zmanjkalo časa. Razmerje strelov je bilo 38:28 za domače.

Italijani na Bledu boljši od risov

Jan: Napredek v primerjavi s tekmo z Madžarsko
"V primerjavi s tekmo na Madžarskem smo danes igrali bolje. Zadetki, ki smo jih prejeli, so individualne narave. Smo na pravi poti, ni veliko časa, reprezentanca se bo še spremenila po jutrišnji tekmi. Bomo še močnejši, bila pa je dober pokazatelj, in to je bila raven, ki jo lahko pričakujemo na SP-ju,"
je tekmo ocenil selektor Jan.

Reprezentanci se bosta v četrtek (17.00) na Bledu pomerili še enkrat. Italijani bodo letos igrali v elitnem razredu svetovnega hokeja, medtem ko se bodo Slovenci tja poskušali prebiti s svetovnega prvenstva divizije I v Kazahstanu. Slovenija bo morala v skupini z Belorusijo, Južno Korejo, Kazahstanom, Madžarsko in Litvo osvojiti eno od prvih dveh mest. Prvenstvo bo potekalo med 29. aprilom in 5. majem.

Slovenci so sicer prvo pripravljalno tekmo odigrali prejšnji teden, ko so oslabljeni izgubili s 7:4 proti Madžarski v Budimpešti.

HOKEJ NA LEDU
PRIJATELJSKE TEKME
BUDIMPEŠTA
Bled:
SLOVENIJA – ITALIJA
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
800; Hebar 33., Kovačević 59.; Miceli 16., Ramoser 20., 37.

Četrtek ob 17.00 (Bled):
SLOVENIJA – ITALIJA

MADŽARSKA – SLOVENIJA
7:4 (3:1, 4:2, 0:1)
2.000; Erdely 4., 35., Wehrs 4., G. Nagy 15., Hari 21., 39., Benk 35.; Sabolič 17., Selan 23., Verlič 29., Hebar 48.