Ivo Jan bo turnir na Bledu izkoristil za zadnji test pred turnirjem v Astani konec aprila. Foto: MMC RTV SLO
Ivo Jan bo turnir na Bledu izkoristil za zadnji test pred turnirjem v Astani konec aprila. Foto: MMC RTV SLO

Novembra v Minsku so risi v pomlajeni zasedbi, tokrat je selektor zbral že precej močnejšo postavo. V ekipo se je po odsluženi kazni zaradi dopinškega prekrška na lanskih olimpijskih igrah vrnil tudi Žiga Jeglič, Jan pa tokrat ne bo mogel računati na kapetana Jana Muršaka zaradi smrti v družini.

Povsem brez težav ni šlo niti tik pred začetkom zbora, po poškodbah Blaža Gregorca in Kena Ograjenška bosta tako vskočila Mark Čepon in Luka Bašič. Vseh reprezentantov na Bledu še ni, nekateri imajo še klubske obveznosti. Najprej ekipo čakata dva dneva treningov, nato pa od četrtka do sobote še tri tekme. V četrtek proti Madžarski, v petek proti Italiji in v soboto proti Belorusiji.

Jan: Igra na zadnjem svetovnem prvenstvu ni bila prava

Krajša slovesnost za M. Rodmana in Kristana
Pred prvo tekmo bodo v četrtek na ledu blejske dvorane pripravili še krajšo slovesnost ob koncu kariere za Marcela Rodmana in Roberta Kristana.

"Vesel sem in na trnih pred tem domačim turnirjem, verjamem, da so nasprotniki močni, a tudi naša izbrana vrsta ne bo od muh. Priprave so kratke, nekateri imajo še klubske obveznosti, a upam, da bomo imeli v sredo zvečer popoln seznam igralcev. Pričakovanja so velika, tako z naše strani kot s strani občinstva in potrudili se bomo po najboljših močeh. Upam, da bomo pokazali kar se da dobre igre," je pojasnil selektor Jan in poudaril, da bo ta turnir že eden odločilnih korakov na poti do svetovnega prvenstva divizije I v Kazahstanu.

"Rad bi videl učinek starejših, ki jih ni bilo na prejšnjem turnirju, ter da vidim napredek tistih, ki so bili zraven že novembra. Na teh turnirjih me najbolj zanima moja ekipa. Veliko sprememb v taktiki ne bo, določene stvari bomo spreminjali, zanima me, kako bomo lahko sodelovali in da vidim, ali bodo stvari delovale, kot se dogovorimo," je dodal Jan.

Kovačević: Na Bledu se moramo bolje uigrati

Vsak vratar bo branil na eni tekmi
Kapetana na turnirju še ni odločil. To bo naredil, ko bodo zbrani vsi. Vsakemu od treh vratarjev bo dal priložnost na eni tekmi.

Konec aprila in na začetku maja se bodo risi v Kazahstanu pomerili z gostitelji in še Belorusijo, Madžarsko, Južno Korejo in Litvo.


Seznam slovenske reprezentance na Bledu:

Vratarji: Luka Gračnar (Innsbruck), Gašper Krošelj (Mlada Boleslav) in Matija Pintarič (Rouen).

Branilci: Mark Čepon (Medveščak), Sabahudin Kovačević (Mlada Boleslav), Miha Logar (Strasbourg), Aleksandar Magovac (Grenoble), Matic Podlipnik (Karlovy Vary), Jurij Repe (Herning), Maks Selan (Chamonix) in Miha Štebih (Dukla Jihlava).

Napadalci: Tadej Čimžar (Sij Acroni Jesenice), Andrej Hebar (UTE), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Luka Kalan (Sij Acroni Jesenice), Gregor Koblar (ŠZ Olimpija), Žiga Pance (Jegesmedvek), David Rodman (Sij Acroni Jesenice), Robert Sabolič (Torpedo Nižnji Novgorod), Nik Simšič (Medveščak), Rok Tičar (Köln), Jan Urbas (Fischtown), Miha Verlič (Fischtown), Luka Bašič (Sij Acroni Jesenice) in Miha Zajc (SŽ Olimpija).


Četrtek ob 16.00:
ITALIJA - BELORUSIJA
Ob 19.30:
SLOVENIJA - MADŽARSKA

Petek ob 16.00:
BELORUSIJA - MADŽARSKA
Ob 19.30:
SLOVENIJA - ITALIJA

Sobota ob 16.00:
ITALIJA - MADŽARSKA
Ob 19.30:
SLOVENIJA - BELORUSIJA