Mitja Šivic je bil zadovoljen s pripravljenostjo svojih izbrancev. Foto: HDD Jesenice/Domen Jančič
Mitja Šivic je bil zadovoljen s pripravljenostjo svojih izbrancev. Foto: HDD Jesenice/Domen Jančič

Tudi v Zgornjesavski dolini največ skrbi povzroča novi koronavirus in s tem povezani ukrepi. "Stvari se spreminjajo vsak dan, prilagajamo se in skušamo zagotoviti pogoje za delo," je poudaril športni direktor Marcel Rodman.

Največja skrb je, da se sezona sploh izpelje, pa tudi preprečevanje okužbe v ekipi, ki bi lahko ustavila delo v klubu. "Imamo protokol, po katerem se igralci vsako jutro preverjajo. Ob znakih prehlada ali povišane telesne temperature se morajo sami umakniti s treninga. Seveda nosimo maske, se razkužujemo in pazimo, kdaj in s kom se družimo. Hokej je naš kruh in moramo biti odgovorni," je dodal Rodman.

Kot pravi, bi se skozi sezono težko ujeli, če bi se v klubu dvakrat pojavila okužba, saj bi ekipa v primeru karantene vsakič izgubila po 14 dni treninga, skupaj pa četrtino sezone. "Vsi morajo biti individualno odgovorni, saj so odgovorni tudi do soigralcev."

V prodaji le 300 letnih vstopnic
Koronakriza vpliva tudi na prodajo letnih vstopnic. Teh bodo trgu ponudili 300, kolikor lahko trenutno zagotovijo mest za ogled tekem, nato se bodo prilagajali glede na veljavna pravila NIJZ-ja.

Sredi septembra boj za pokalno lovoriko
Zaradi koronakrize so bili v klubu prisiljeni odpovedati tudi nekatere dejavnosti, ki jih načrtujejo za tesnejšo povezavo z lokalnim okoljem. Z zamudo se začenja tudi sezona in posledično vadba na ledu, da se igralci ne bi zasitili. Igralci so po mnenju vodilnih v klubu v času koronakrize delali dobro, kar so pokazala testiranja, zdaj je na vrsti delo na ledu in vrsta pripravljalnih tekem. Sredi septembra hokejiste čaka nastop v Pokalu Slovenije, nato pa 3. oktobra začetek v Alpski ligi.

Potrebujejo še kakšnega branilca
Glavni trener v klubu ostaja Mitja Šivic, ki je imel na prvem treningu na voljo vse igralce z izjemo Ahmeta Jakupovića, Mirka Djumića, Žana Poklukarja in Žana Primožiča.

"Vsi so dobro pripravljeni, dobro so videti na ledu, upam, da bo tako tudi ostalo. Prvi cilj je napredek mladih igralcev, a že zdaj sem z njimi super zadovoljen," pravi Šivic, ki priznava, da imajo železarji malo igralcev predvsem na branilskih položajih, zato si na tem igralnem mestu želi še kakšno okrepitev.

Med tekmovalnimi cilji Šivic ne skriva, da doma šteje le naslov, v Alpski ligi so Jeseničani aprila 2019 prišli do polfinala. "Vem, da smo na ledu lahko boljši kot lani. Če nam to uspe, lahko računamo na več. Vem, kaj od te ekipe lahko pričakujem," še pravi trener in priznava, da bo v slačilnici pogrešal Miho Brusa in Urbana Sodjo, ki sta bila pomembna pri gradnji rdeče ekipe.

Po skoraj pol leta je znova pestro na ledu Podmežakle
Skoraj pol leta je minilo, odkar so se železarji nazadnje potili po ledu dvorane Podmežakla. Zadnja tekma v hokejskem hramu na Ledarski 4 je bila v ponedeljek, 2. marca, ko so Jeseničani premagali Olimpijo z 1:0. Odločil je Andrej Hebar v zadnji tretjini. Po uvodnem treningu je Šivic poudaril, da je razlika med pripravljenostjo igralcev letos in lani resnično velika.

"Telesna pripravljenost je v primerjavi z lanskim letom res fantastična. Če fante primerjam s časom, ko smo se dobili prvič po začetku pandemije, pa je v povprečju zagotovo vsaj 30-odstotno boljša. S tem sem seveda izredno zadovoljen. Videlo se je, da smo res trdo trenirali in dobro stopnjevali svojo pripravljenost. Seveda kakšen od fantov še ni na optimalni ravni, generalno gledano pa je slika res dobra. Tudi to, da se končno lahko znova vidimo in smo na ledu, je velik plus," je razmišljal strateg železarjev.