Trenutek resnice za Johna Harringtona in njegove varovance prihaja v petek. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Trenutek resnice za Johna Harringtona in njegove varovance prihaja v petek. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jan Muršak
Jan Muršak se je izkazal z dvema goloma. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Južnokorejci brez možnosti proti risom

8:3) so bili zadovoljni z izkupičkom, manj pa z igro. Zavedajo se, da jo bo proti Madžarom potrebno precej izboljšati.

"Zdaj se bom lahko tudi jaz osredotočil na tekmo z Madžarsko, medtem ko ste vi ostali na to tekmo osredotočeni že celotno prvenstvo ... Danes ni bila posebej dobra tekma, v prvi tretjini smo zadeli tri gole, pa nismo imeli posebno veliko priložnosti. V drugi nas je reševal vratar Hočevar, Pretnarjev gol pa je naredil potrebno razliko, saj smo končno zadihali pri 5:1. V tretji tretjini je bila igra bistveno boljša, toda proti Madžarski to ne bo dovolj," ocenjuje selektor risov John Harrington.

Žiga Jeglič: "Dosegli smo gole, nekaj po protinapadih, nekaj po njihovih napakah. V drugi tretjini smo malo zaspali, nismo bili osredotočeni na obrambo, preveč smo skakali. V petek se nam to ne sme zgoditi. V tretji tretjini smo spet zaigrali naš sistem, čeprav smo še naredili kakšen 'kiks' pred golom. Proti Madžarom moramo odigrati bolj zbrano."

Jan Muršak: "Danes smo odigrali kar dobro. V drugi tretjini smo malo pozabili na obrambo, v retji pa smo prišli nazaj k igri, ki jo moramo prikazati proti Madžarom. Pri Korejcih moraš paziti, ker so dobri drsalci in pustijo srce na ledu. A bili smo vseeno boljša ekipa in zasluženo zmagali."

Andrej Hočevar: "Pričakovana zmaga in tri točke, dosegli smo osem golov, kar je lep obet za petkovo tekmo. Madžari imajo trdno obrambo, zato je dobro za našo samozavest, da smo dosegli osem zadetkov."

Kim Hee Woo, selektor Južne Koreje: "Čestitke Sloveniji, ki je zelo močna ekipa. Če ne bi imeli poškodovanega našega prvega vratarja, bi bili mogoče malo bližje. A mi se že pripravljamo za tekmo s Hrvaško. Pomembno je, da nismo dobili preveč golov, zadovoljen pa sem, ker smo zadeli trikrat."

Kim Woo Jae, igralec Južne Koreje: "Te štiri tekme so bile za nas dobra priprava na odločilno tekmo s Hrvaško, saj pred SP nismo igrali prijateljskih tekem. Najbolj pomembna tekma pa nas še čaka v petek."

Južnokorejci brez možnosti proti risom