Rok Tičar, Jan Urbas in Žiga Jeglič so prihodnost slovenskega hokeja. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Rok Tičar, Jan Urbas in Žiga Jeglič so prihodnost slovenskega hokeja. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

S petimi goli najboljši strelec slovenske hokejske reprezentance na letošnjem svetovnem prvenstvu divizije I se čudi, zakaj nekateri menijo, da ekipi manjka motiva, in zagotavlja, da bodo pustili srce na ledu.

Prednosti Madžarov sta obrambna igra in vratar, ki je prejel zelo malo zadetkov, je še ne 21-letni Jeseničan povedal v MMC-jevi spletni klepetalnici.

Prosti dan je slovenska hokejska reprezentanca izkoristila za obisk stadiona Stožice in ogled morebitnega prizorišča enega izmed prihodnjih svetovnih prvenstev elitne divizije svetovnega hokeja.

V mestni hiši je predstavnike organizacijskega odbora in predstavnike sodelujočih reprezentanc sprejel župan Ljubljane Zoran Janković.

"Tiki" o Ligi NHL še ne razmišlja, pravi pa, da sta zanj najboljša Anže Kopitar in Ilja Kovaljčuk.

O klubskih načrtih: "Želim si ostati na Jesenicah, ne bi pa se branil tujine!"

Gost MMC-jeve spletne klepetalnice je bil slovenski hokejski reprezentant Rok Tičar. Preberite klepet!

Še ne 21-letni napadalec je odkritje svetovnega prvenstva divizije I v Ljubljani. Z Žigo Jegličem in Janom Urbasom blesti v tretjem slovenskem napadu, ki se je na SP-ju izkazal za udarnega. Mladeniči so na štirih tekmah zbrali kar 24 točk. Tičar je s petimi zadetki prvi strelec Slovenije, po točkah pa med vsemi na prvenstvu zaostaja le za Jegličem (9).

Z mladim Jeseničanom, ki je dve leti igral na Švedskem, se lahko pogovarjate pred petkovo odločilno tekmo z Madžarsko. Vabljeni h klepetu!