Žiga Jeglič je bil slovenski junak torkovega večera v Tivoliju. Foto: Iztok Novak
Žiga Jeglič je bil slovenski junak torkovega večera v Tivoliju. Foto: Iztok Novak
John Harrington
Johna Harringtona in njegove varovance najtežja tekma čaka v petek. Foto: Iztok Novak

zmaga nad Veliko Britanijo je rise navdala z zadovoljstvom. Niz zmag se je podaljšal, s čimer imajo Slovenci vrnitev med elito še vedno v svojih rokah.

"Vedeli smo, da je vodstvo z 2:0 zelo varljivo. Takoj ko dobiš en gol, se razmerje spremeni. Britanci so se vrnili z drugim golom, nas pa je čakalo še 15 minut hokeja. Bili smo na dnu, toda na srečo smo v podaljšku zadeli. Gol je padel v eni od manj pričakovanih akcij, potem ko smo imeli več lepših priložnosti, pa nismo zadeli. Na SP-ju ni slabih ekip, na takšnih tekmovanjih se lahko vse zgodi. Zato smo veseli, da imamo vsaj dve točki," je po srečanju dejal slovenski selektor John Harrington.

Žiga Jeglič: "Gotovo smo mladi zelo uigrani, imamo veliko domišljije, malo tudi sreče, saj smo danes zadevali kot za stavo. Ampak tukaj ne gre pozabiti celotne reprezentance. Ne more le en napad odločiti prvenstva. Danes smo tekmo odločili mi, drugič jo bodo drugi. Pomembno je le, da bomo na koncu dvignili pokal za prvo mesto."

Jan Urbas: "Tekma je bila zelo težka. Britanci so igrali trdo. Vodili smo 2:0, malo je popustila zbranost in tekmeci so izenačili. Kljub temu smo se vrnili in spet povedli, dobili nesrečen zadetek ob koncu rednega dela, toda na koncu smo vseeno zasluženo zmagali."

Andrej Hočevar: "Predvsem moram reči, da so Britanci igrali zelo trdo, kar so jim tudi sodniki dovoljevali. Zelo fizično so igrali proti nam. Nam pa ni uspelo razviti prave igre, čeprav smo imeli veliko priložnosti, toda tudi njihov vratar se je izkazal. Na koncu se je vse srečno razpletlo, tako da še vedno sami odločamo o svoji usodi."

Paul Thompson, selektor Velike Britanije: "V prvi in drugi tretjini smo se dobro borili in branili. Verjel sem v svojo ekipo. Duševno smo zdržali, zadnja tretjina pa je bila odlična. Ponosen sem na svoje fante. Dobro so opravili delo, ne glede na poraz. Danes smo pokazali zelo lepo predstavo. Imamo mlajšo ekipo kot lani, devet igralcev je novih in zato je takšna tekma še večji uspeh."

Robert Dowd, igralec Velike Britanije: "Pritisk Slovenije na začetku smo zdržali. Tudi po dveh golih se nismo predali, zadeli smo dvakrat zapored, kar veliko pomeni. Veliko dela je opravil tudi naš vratar Murphy. Verjetno nihče ni pričakoval takšnega razpleta. Malo sem razočaran zaradi poraza, a vem, da smo dali vse od sebe."