Jakob Milovanovič je postavil končni rezultat. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jakob Milovanovič je postavil končni rezultat. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
John Harrington
John Harrington je bil lahko zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: MMC RTV SLO

Slovenija na Madžarskem ne nastopa v polni postavi. Nekateri ključni igralci so se nastopu odpovedali zaradi poškodb, drugi pa se bodo soigralcem pridružili na odločilnejših tekmah. Tako ima Harrington na voljo pomlajeno zasedbo, v kateri je kapetansko vlogo prevzel Andrej Tavželj.

V vratih je začel Gaber Glavič, Slovenci pa so imeli od začetka premoč, ki so jo kronali z zadetkom z igralcem manj v četrti minuti, uspešen je bil Manfreda. Vrata Hrvaške je na prvi tekmi turnirja branil Slovenec Gašper Krošelj, ki je moral drugič po plošček v mrežo v 15. minuti, ko ga je premagal Aleš Mušič.

Tudi Pintarič ni klonil
V drugi tretjini se je Krošelj izkazal in večino napadov svojih rojakov odbil. Klonil je le ob strelu Manfrede v 27. minuti. Tudi ob številčnih prednostih Hrvaške Glavič ni imel veliko dela. V zadnji tretjini je Harrington v gol postavil mladega Matijo Pintariča, ki je prav tako ostal nepremagan. Slovenci so zadnji zadetek dosegli v 50. minuti, po akciji Tavžlja in Mušiča je v polno zadel branilec Jakob Milovanovič.

Risi se bodo v soboto pomerili z Italijo, v nedeljo še z Madžarsko.

SLOVENIJA - HRVAŠKA
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
500; Manfreda 4., 27., Mušič 15., Milovanovič 50.

MADŽARSKA - ITALIJA
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)

Sobota ob 14.30:
SLOVENIJA - ITALIJA
Ob 18.00:
HRVAŠKA - MADŽARSKA

Nedelja ob 14.30:
ITALIJA - HRVAŠKA
Ob 18.00:
MADŽARSKA - SLOVENIJA