Jakob Milovanovič je dosegel odločilni zadetek. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jakob Milovanovič je dosegel odločilni zadetek. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
John Harrington
John Harrington je bil zelo zadovoljen po odločilni tekmi za zmago na turnirju. Foto: MMC RTV SLO

Prva tretjina ni prinesla zadetkov, kljub hitri igri in številnim priložnostim na obeh straneh. Vratarja Gaber Glavič in Zoltan Hetenyi sta mreži ohranila nedotaknjeni, Slovenci so se ubranili tudi polminutne madžarske prednosti dveh igralcev več.

V 23. minuti je novopečeni reprezentant Greg Kužnik podal do Žige Panceta, ki je dosegel prvi gol za člansko selekcijo. Madžari so v 34. minuti izeneačili z dvema igralcema več, natančen je bil Roger Holeczy.

Odločitev v zadnjih treh minutah
Madžari so pritisnili tudi v zadnjem delu, toda slovenska obramba je bila na mestu. Tri minute pred koncem je po gneči pred domačim vratarjem Jakob Milovanovič plošček potisnil v mrežo. Gostitelji so zahtevali pregled posnetka, sodnik pa je po večminutni prekinitvi dosodil, da gol velja. Pol minute pred koncem je končni izid postavil Boštjan Goličič.

Slovenija je kljub oslabljeni zasedbi, manjkali so nekateri standardni člani ekipe (Marcel in David Rodman, Tomaž Razingar, Aleš Kranjc, Robert Kristan ...) spodbudno začela novo reprezentančno sezono, ki bo vrhunec dosegla aprila na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani, ki bo pomenilo priložnost za vrnitev v elitno skupino svetovnega hokeja.

"Po vseh odpovedih, boleznih, ki smo jih imeli na začetku priprav, je bilo težko pričakovati, da bomo odigrali tako dobro. Vsi smo se nadejali dobrih iger. Z nadgradnjo igre iz tekmo v tekmo smo turnir zmagali in za to ekipo je bil to velik dosežek," je povedal kapetan risov Andrej Tavželj.

3. krog:
MADŽARSKA - SLOVENIJA
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
3.000; Holeczy 35.; Pance 23., Milovanovič 57., B. Goličič 60.

ITALIJA - HRVAŠKA
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

2. krog:
SLOVENIJA
- HRVAŠKA
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
500; Manfreda 4., 27., Mušič 15., Milovanovič 50.

MADŽARSKA - ITALIJA
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)

1. krog:
SLOVENIJA
- ITALIJA
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
800; Milovanovič 27., Hočevar 31., Manfreda 41.; Ramoser 44.

HRVAŠKA - MADŽARSKA
1:7 (1:3, 0:2, 0:2)