Matjaža Kopitarja in njegove varovance  čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu 29. aprila v Bratislavi  proti Slovaški. Foto: MMC RTV SLO
Matjaža Kopitarja in njegove varovance čaka prva tekma na svetovnem prvenstvu 29. aprila v Bratislavi proti Slovaški. Foto: MMC RTV SLO
David Rodman
David Rodman je na sobotni tekmi v Valenceu postavil končni izid ob zmagi Slovenije nad Francijo z 2:0. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Pajič se je pridružil risom

Teoretično je v igri, da okrepi moštvo Matjaža Kopitarja, še Jan Muršak, ki pa je na seznamu rezerv ekipe Detroit Red Wings. Ta je v končnici Lige NHL začela odlično in v prvem krogu proti Phoenixu vodi s 3:0 v zmagah. Muršak je vseeno še vedno na seznamu Kopitarjevih reprezentantov.

Pajič je nazadnje nastopil na svetovnem prvenstvu v Kanadi pred tremi leti, pozneje pa ga prejšnji selektor John Harrington ni vabil v izbrano vrsto. Razlike v delu glede na svoj zadnji reprezentančni nastop še ni mogel oceniti, je pa pojasnil, da je drugačen odnos: "S selektorjem sva se slišala med sezono, o tem, kako igram, kdaj bi lahko prišel. Že v tem je velika razlika od prej. Matjaža kot trenerja je zanimalo veliko o meni, prej pa ni bilo nobenega telefona."

Marcel Rodman imel prosto
Kopitar je zadnji del priprav začel s postavo Andrej Hočevar, Robert Kristan, Matija Pintarič (vratarji), Damjan Dervarič, Blaž Gregorc, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Greg Kužnik, Jakob Milovanovič, Žiga Pavlin, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Andrej Tavželj (branilci) in Jaka Ankerst, Boštjan Goličič, Andrej Hebar, Matej Hočevar, Žiga Jeglič, Aleš Mušič, Rok Pajič, Žiga Pance, Tomaž Razingar, David Rodman, Robert Sabolič, Mitja Šivic in Rok Tičar (napadalci), medtem ko je bil Marcel Rodman zaradi družinskih obveznosti danes še prost.

Prejšnji konec tedna so Slovenci gostovali v Franciji. Enkrat so izgubili po podaljšku, enkrat pa zmagali. Igra je bila že na precej visoki ravni.

Kopitar: Imamo svoje račune
"Že na prvi tekmi je bilo v drugi in tretji tretjini veliko dobrega. Igra je bila na drugi tekmi zelo pametna, v prehodu iz ofenzive v obrambno postavitev nismo izpadali, zelo dobro smo jih ustavljali, vedno smo bili prvi na ploščku, blokirali smo strele ... Lahko bi dali še kakšen gol več, najbolj pomembno je, da začnemo verjeti vase. Pri nas je še manjkalo nekaj igralcev, pri njih tudi, a v končni fazi sem lahko zadovoljen s tem, kar smo videli," je Kopitar ocenil zadnji pripravljalni tekmi.

Še enkrat je poudaril, da bi kakšna tekma ob koncu tega tedna prišla zelo prav, a se bodo morali znajti brez zadnjega testa: "Videli smo, da lahko igramo enakovredno oziroma da smo kakovostna ekipa. Znamo igrati taktično zrelo. Lahko sem zadovoljen. Po tekmi s Kazahstanom je bilo očitno, da na tekmi, kjer dosežemo več kot en zadetek, lahko zmagamo. V Franciji smo prišli do podaljška, na drugi smo zmagali z 2:0. Moramo se zavedati, da priložnosti ne bo na pretek, tiste, ki bodo, pa moramo izkoristiti, če hočemo upati na dober razplet. Mi imamo svoje račune in pripravili se bomo na vse po najboljših močeh."

Pajič se je pridružil risom