Andrej Hebar je dosegel prvi zadetek za Slovenijo. Foto: EPA
Andrej Hebar je dosegel prvi zadetek za Slovenijo. Foto: EPA
Hokejisti Rusije
Hokejisti Rusije so si oddahnili šele v zadnji minuti. Foto: EPA

"Lagal bi, če bi rekel, da nisem zadovoljen. Ampak biti tako blizu že dvakrat in ostati praznih rok ... a o tem fante prepričujem že ves čas. Da lahko igrajo enakovredno z velikimi ekipami, da se ni treba samo braniti. Odkrili smo nekaj novih imen, ki lahko igrajo. Vse je pozitivno, razen tega, da nismo dobili točk, kar pa bi bilo svojevrstno presenečenje. Začeli smo s preveč spoštovanja. Prezgodaj je še za ocene, absolutno pa je šest golov preveč. Ne gredo na račun Andreja, ampak smo v obrambi naredili preveč napak," je pojasnil selektor Matjaž Kopitar.

Izjave po tekmi:
Mitja Robar:
"Je malo razočaranja, čeprav bi se vsi strinjali, če bi nam pred tekmo kdo ponudil v podpis takšen rezultat. Zadovoljni pa smo lahko s pristopom. Danes so bili Rusi, ne glede na vse njihove individualne sposobnosti, zreli, da jih premagamo. Odločale so malenkosti."

Rok Tičar: "Škoda. Vedeli smo, da se lahko piše zgodovina, če jih premagamo. Bili smo malo prekratki, dolgo smo se držali v igri in na koncu nam je zmanjkalo malo sreče. Vedeli smo, da smo bili v določenih trenutkih boljši. Škoda, ker nismo izkoristili priložnosti 5-3, več smo streljali, na koncu pa se ni izšlo."

Andrej Tavželj: "Dve tekmi smo odigrali fantastično. A so trenutki, ko bi z malo več sreče, z malo več izkušnjami lahko dobili več, tu mislim predvsem igro 5-3. Pred drugo tretjino smo se pogovarjali, da imamo pred sabo tekmo za zgodovino. Imeli smo priložnost, da jih pošljemo v boj za obstanek. Pa tudi prišli smo iz 2:4 nazaj na 4:4, na žalost pa je manjkalo malo sreče, malo tistega, ko si še bolj želiš, pa ne gre."

Andrej Hebar: "Boli ta poraz. Tako blizu zgodovinskemu uspehu, a tako daleč. A dokazujemo sami sebi, kar nam vceplja trener. Da smo dobri hokejisti, da znamo igrati, bili smo boljši, imeli smo več strelov. A oni so dali dva gola več. Razočaranje je veliko, sploh če izgubiš na takšni tekmi."

Maksim Afinogenov: "Trudili smo se 60 minut, bilo je težko, nismo pričakovali, da bo tudi ta tekma tako napeta kot tista z Nemčijo. Upam, da nam bo zdaj igra stekla."

Vjačeslav Bikov: "Tekma je bila malo hecna, oziroma rezultat je bil takšen. Veseli smo, da smo zmagali in da lahko nadaljujemo tekmovanje. V veselje mi je bilo spremljati Slovenijo, ki se je predstavila kot dobra ekipa. Toliko zanimivih dogodkov, kot jih je bilo na tej tekmi, že dolgo ni bilo, sam pa moram reči, da nisem zadovoljen z nekaterimi svojimi igralci."