Ernest
Ernest "Nestl" Aljančič ni dobil podpore HZS-ja. Foto: SportForum

Na seji je bilo navzočih šest delegatov, manjkal je Marko Pogačnik. Dolgoletni funkcionar bi za novi mandat potreboval uradno podporo HZS-ja. Po razpravi na seji predsedstva HZS-ja je Aljančič na glasovanju dobil le dva glasova, proti njegovi kandidaturi pa so bili štirje člani. Predsedstvo se je v sredo seznanilo še s poročilom neodvisne revizijske hiše, ki je pregledala poslovanje hokejske zveze v času, ko je bil predsednik Aljančič.

Ne glede na izjemen vpliv zadnjega desetletja na mednarodnem hokejskem prizorišču so bila razhajanja z zdajšnjim vodstvom zveze prevelika. V prihodnjih dneh bodo pri HZS-ju natančno pregledali izide revizije poslovanja prejšnjega vodstva, ko mu je predsedoval Aljančič, predlagali pa bodo tudi novega kandidata za svet IIHF-a. Posvetovali se bodo še pred prihodom predsednika Mednarodne hokejske zveze Reneja Fasela, ki bo obiskal prvenstvo v Stožicah.

Rakovec: Aljančičevo podjetje toži HZS
Maja bo na sporedu prvenstvo elitne divizije na Švedskem in Finskem, kjer bo tudi letni kongres mednarodne zveze. "Prevladalo je mnenje večine članov predsedstva, gospoda Aljančiča ne bomo predlagali za člana odbora Mednarodne hokejske zveze. Razlog je v tem, da njegovo podjetje za precejšnji znesek toži HZS. Ugotovili smo, da je ta tožba neupravičenna, povzroča pa nam kar precej stroškov zaradi najema odvetniške pisarne. Na mizo smo dobili pregled poslovanja HZS-ja v času predsedovanja gospoda Aljančiča. Gradivo je obsežno, obravnavali ga bomo na naslednji seji," je v pogovoru za Val 202 povedal predsednik HZS-ja Matjaž Rakovec in dodal, da morajo kandidata sporočiti do 1. maja.
"Imamo kar nekaj uglednih imen v slovenskem hokeju. Člani predsedstva moramo najti ime, ki nas bo dostojno zastopala v IIHF," je še dodal Rakovec.