Žiga Pance in Tadej Čimžar se veselita zadetka ob koncu prve tretjine. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance in Tadej Čimžar se veselita zadetka ob koncu prve tretjine. Foto: www.alesfevzer.com

Po porazu v podaljšku v torek v Cortini priznani finski strateg ni bil zadovoljen in napovedal je trdo delo v naslednjih devetih dneh. Tudi v ponedeljek, ko je praznik v Sloveniji, bo na sporedu trening.

Samardžić izenačil na 1:1
Feldkirch res ni prišel ob pravem trenutku v Tivoli, saj so bili zmaji zelo motivirani. V 7. minuti so Ljubljančani povedli ob prednosti igralca več. Miha Zajc je v gneči pred vrati spretno podaljšal plošček do Nika Simšiča, ki je iz bližine zatresel mrežo. Po četrt ure igre so gostje izenačili. Odlični napadalec Dylan Stanley je dobil sodniški met, močan strel Dominika Unterweggerja je vratar Paavo Hölsä še uspel odbiti, a je Smail Samardžić iz bližine poslal plošček v mrežo. 58 sekund pred koncem uvodne tretjine je Tadej Čimžar lepo zaposlil Žigo Panceta, ki je zadel za 2:1.

V naslednjih 40 minutah je bila zeleno-bela zasedba prepričljivejši tekmec, gostom pa zmaji niso dovolili veliko priložnosti. Čeprav se je vratar Feldkircha Alex Caffi s 44 obrambami izkazal, je vseeno domača zasedba dodobra napolnila mrežo gostov.

Končno je stekel tudi "power play"
"Power play", ki je največja težava Olimpije v tej sezoni, je stekel. Po pol ure igre je Simšič imenitno podal do Magovca, ki je z branilskega položaja pridrsal pred gol in matiral Caffija. V 36. minuti je Juuso Pulli povišal na 4:1 in nadaljevanj je bilo bolj mirno.

Raimo Summanen je priznan strateg, ki ima izkušnje tudi iz Lige KHL. Zaveda se, da bo potrebnega še veliko dela. Foto: www.alesfevzer.com
Raimo Summanen je priznan strateg, ki ima izkušnje tudi iz Lige KHL. Zaveda se, da bo potrebnega še veliko dela. Foto: www.alesfevzer.com

Gostje že četrt ure pred koncem poskusili brez vratarja
V 46. minuti sta bila na kazenski klopi Čimžar in Miha Zajc. Trener gostov Michael Lampret je četrt ured pred koncem potegnil vratar Caffija iz vrat! Skušal je s šestimi hokejisti proti trem in nato proti štirim. Branilec Andraž Zibelnik je s svoje polovice zadel na prazen gol. Piko na i je nato postavil še Miha Logar v 54. minuti z igralcem več. Končno razmerje v strelih je bilo kar 58:19.

Summanen: Igralce čaka trd trening v naslednjem tednu
Po tekmi smo srečali trenerja Summanena, ki je bil na treningih zelo glasen. Veliko zahteva od hokejistov. Tudi ikona kluba Aleš Mušič je poudaril, da je Finec izjemno kakovosten trener.

"V Cortini smo imeli veliko težave. Nič nam ni šlo po načrtih. Na treningih smo popravili nekaj stvari in zdaj je bilo precej bolje. Zadovoljen sem z izboljšavami. Le na težkih tekmah bom videl realno sliko. Vsekakor je že zdaj jasno, da bo treba še veliko stvari izboljšati. Ko prevladujemo, prejmemo zadetek iz prve priložnosti za tekmeca," je dejal 58-letni strokovnjak.

"Treninge sem velikokrat ustavil, ogledali smo sei napake na videoposnetku in mislim, da smo se izboljšali. Ključni so detalji na treningu, na tekmah moraš biti sproščen, vse mora delovati avtomatično. Igralce čaka trd trening v naslednjem tednu. V nedeljo bodo imeli prosto, v ponedeljek pa bo trening. Zdaj je idealen čas, saj je naslednja tekma čez deset dni. Tako dolgega odmora potem ni več," je še dodal finski strateg, ki je leta 1984 osvojil Stanleyjev pokal z Edmontonom, kjer sta blestela Wayne Gretzky in Mark Messier.

Juuso Pulli je najbolj vesel, da se lahko pogovarja tudi finsko v garderobi. Poleg trenerja Summanena je njegov rojak tudi vratar Paavo Hölsa. Foto: www.alesfevzer.com
Juuso Pulli je najbolj vesel, da se lahko pogovarja tudi finsko v garderobi. Poleg trenerja Summanena je njegov rojak tudi vratar Paavo Hölsa. Foto: www.alesfevzer.com

Pulli: Če bomo poslušali trenerja, bomo v končnici leteli po ledu
"Nič slabega ne morem reči o trenerju Polončiču. Dobro smo se ujeli. Summanen je popolnoma drugačna osebnost. Na treningih je res zelo zahteven. Vedno pojasnjuje, da bo nato lažje na tekmah. Naš cilj je naslov prvaka, imamo velik cilj in treba bo garati. Ima velika pričakovanja od nas. Če ga bomo poslušali, bomo v končnici leteli po ledu. Summanen je pri nas na Finskem zelo slavna osebnost. Vodil je finsko reprezentanco in številne velike klube. Veliko se bom lahko naučil od njega," je dodal Pulli, ki je danes dosegel četrti zadetek.

Naslednji teden premor v Alpski ligi
V Alpski ligi bo naslednji teden premor, naslednjo tekmo bodo imeli ljubljanski hokejisti na sporedu 16. februarja, ko Fasa prihaja v Tivoli. Feldkirch čaka velik test že v nedeljo ob 17.15 v Podmežakli, saj so Jeseničani nanizali devet zmag zapored.


Alpska liga:
SŽ OLIMPIJA - FELDKIRCH
6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Simšič 7., Pance 20., Magovac 30., Pulli 36., Zibelnik 47., Logar 54.; Samardžić 16.

ASIAGO - LUSTENAU 7:1

FASSA - STEEL WINGS LINZ 5:2

BREGENZERWALD - RITTEN * 3:4
* - kazenski streli

CORTINA - SALZBURG MLADI 3:8

VIPITENO - KITZBÜHEL 5:4

PUSTERTAL - KAC II 4:2

Nedelja ob 17.15:
SIJ ACRONI JESENICE - FELDKIRCH


Lestvica:                    * x       
SŽ OLIMPIJA            22 17 0 1  4 52 
PUSTERTAL              24 14 3 3  4 51 
SIJ ACRONI JESENICE    19 15 1 0  3 47 
SALZBURG MLADI         23 14 0 3  6 45 
ASIAGO                 22 13 2 0  7 43 
LUSTENAU               23 11 1 0 11 38 
CORTINA                22  8 3 4  7 36 
FELDKIRCH              20 10 1 2  7 33 
BREGENZERWALD          22  9 1 2 10 32 
RITTEN                 24  8 3 2 11 32 
VIPITENO               24  8 2 2 12 29 
FASSA                  20  7 2 3  8 28 
GARDENA                22  7 2 1 12 26 
KAC II                 20  6 2 0 12 21 
KITZBÜHEL              23  5 1 3 14 19 
STEEL WINGS LINZ       21  0 1 0 20  2 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih