Jusso Pulli je že v 19. sekundi zatresel mrežo Slavije. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Jusso Pulli je že v 19. sekundi zatresel mrežo Slavije. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Slavija je gostila tekmo v Tivoliju, saj v Zalogu nima več ledu v letošnji sezoni, ki je v vseh pogledih posebna. Novi trener Olimpije Raimo Summanen si je veliko zapisoval na klopi. Njegovi izbranci so pravi pristop prikazali le v uvodni tretjini. Po visokem vodstvu so si privoščili številne napake in veliko je bilo raztrgane igre.

Zmaji vse opravili že v prvi tretjini
Olimpija, ki je prvo tekmo v torek dobila z 8:1, je povedla že v 19. sekundi. Založani so izgubili plošček v napadalni tretjini, Žiga Mehle je z desne strani podal pred vrata, kjer je Juuso Pulli z močnim strelom poslal plošček pod prečko.

17-letni Luka Kolin se je izkazal v Tivoliju. Zbral je kar 58 obramb. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grenebar
17-letni Luka Kolin se je izkazal v Tivoliju. Zbral je kar 58 obramb. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grenebar

Ko je na kazenski klopi sedel Jan Ćosić, je Anže Ropret z močnim diagonalnim strelom povišal na 2:0. Zmaji imajo letos zares velike težave ob "power playu", tokrat pa so bili uspešni.

26 sekund pred koncem prve tretjine je Domen Vidic na modri črti svoje tretjine podal naravnost na palico Žige Panceta. Izkušeni napadalec je "darilo" z veseljem sprejel in še tretjič ukanil Luko Kolina. Razmerje v strelih na vrata po 20 minutah je bilo 19:6.

V nadaljevanju je vodilna ekipa Alpske lige precej znižala ritem igre. V drugi tretjini sta mreži mirovali.

Nik Truden je v 46. minuti po samostojnem prodoru prišel pred Tilna Spreitzerja, ki se je izkazal z odličnim posredovanjem. Končni izid je postavil Aleksandar Magovac štiri minute pred koncem po podaji Aleša Mušiča. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 62:22.

Jeseničani napolnili mrežo Triglava
Drugi polfinale se je zaradi okužb v taboru Triglava in posledično podaljšanega četrtfinala začel šele danes s prvo tekmo. Jeseničani so po porazu proti Kranjčanom 1. decembra v Podmežakli z 2:3 tokrat prikazali pravi obraz in napolnili mrežo Gala Remškarja Jelerja.

V vratih je začel Žan Us, prvič pa je v rdečem dresu zaigral tudi kanadski najstnik Francesco Pinelli, ki je nosil številko 71.

Železarji so povedli v 7. minuti, akcijo Blaža Tomaževiča in Žana Jezovška je kronal Jaka Sodja. Po četrt ure je Jaka Šturm povišal na 2:0.

Jeseničani so narekovali ritem tudi v drugi tretjini. 18-letni Remškar Jeler v vratih Triglava se je večkrat izkazal. V 39. minuti je bil nemočen, Tomaževič je izza vrat podal do Hebarja, ki je pospravil plošček v mrežo.

V 51. minuti je veliko napako Krištofa Potočnika izkoristil Jezovšek, ki je sam zadrsal pred vrata Remškar Jelerja in ga ukanil za 4:0. Končni izid je postavil Sašo Rajsar dve minuti zatem.

V soboto lahko železarji potrdijo finalno vozovnico v dvorani Zlato polje v Kranju.

Finalna serija verjetno šele konec aprila
Finale bo na sporedu šele po končanem tekmovanju v Alpski ligi, kjer nastopata oba najboljša slovenska kluba.


Polfinale, druga tekma:
Slavija JuniorSŽ OLIMPIJA 0:2
0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Pulli 1., Ropret 13., Pance 20., Magovac 56.

Prva tekma:
SIJ ACRONI JESENICE
– TRIGLAV 1:0
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Sodja 7., S. Rajsar 15., 53., Hebar 39., Jezovšek 51.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na dve zmagi. Druga tekma v Kranju bo v soboto.