Dokler ne najde novega kluba, bo s Teamom Jesenice treniral tudi Tomaž Razingar. Foto: Hokejska zveza Slovenije
Dokler ne najde novega kluba, bo s Teamom Jesenice treniral tudi Tomaž Razingar. Foto: Hokejska zveza Slovenije
Hokejisti Teama Jesenic se predstavijo

V letu ali dveh bodo morali na Gorenjskem najti trajnejšo rešitev. Moštvu finančno in organizacijsko pomaga Hokejska zveza Slovenije. Nastopalo bo v Mednarodni ligi.

Kontrec: S Kanalcem in Reboljem še ni dogovora
"Na Jesenicah smo se skušali dogovoriti, a v fazi, ko je bilo treba prijaviti klub za tekmovanje, še nismo vedeli, kako in kaj. Team Jesenice je pravzaprav delovno ime, upali smo, da bo prišlo do dogovora bodisi z Acronijem Jesenicami ali HD-jem Jesenice mladi. Do tega ni prišlo, zato ta projekt zdaj pelje zveza," je pojasnil Kontrec in obenem jasno postavil časovne okvire: "Upam, da bo eno leto dovolj. Največ dve, potem pa bi bil čas, da se jeseniški hokejski delavci združijo. Jeseničani si profesionalno ekipo zaslužijo," je še dejal Kontrec in priznal, da so se pogovarjali tudi s Slavkom Kanalcem (Acroni) in Miho Reboljem (HD Jesenice mladi), a za zdaj še niso našli poti za morebitno sodelovanje; Kanalec doslej ni izrazil namena sodelovati pri projektu Team Jesenice kot pokrovitelj, z Reboljem pa so dosegli dogovor o tem, da bodo lahko vsi hokejisti mlajših selekcij po 18. letu igrali za to novo moštvo.

Razingar išče klub v tujini
Za zdaj je med akterji na ledu - vsi so poudarili, da gre za ekipo na povsem amaterski osnovi - tudi eden največjih jeseniških hokejskih zvezdnikov Tomaž Razingar. Kapetan slovenske reprezentance išče klub v tujini, namignil je, da je blizu dogovora, zato bo najverjetneje na Jesenicah oziroma Bledu, kjer se Jeseničani pripravljajo na sezono - led v Podmežakli bo najpozneje 1. oktobra -, ostal le v uvodnem mesecu. Je pa tudi on poudaril pomen ohranitve jeseniškega hokeja in tega, da se odgovorni vendarle dogovorijo o prihodnosti: "Jeseniški hokej se je znašel na čudni poti. Še ene sezone, kot je bila lanska, si ne smemo privoščiti. Velik dosežek je to, da ti fantje lahko igrajo, ne moremo si privoščiti izgube igralcev, starih 19, 20, 21 let. Zavedati pa se moramo, da je to amaterska ekipa, ker pač ni sredstev. V preteklosti smo že delali napake, ker nismo bili realni. Startamo pa na boljši jutri."

Moštvo bo vodil Gorazd Rekelj
Ekipo, ki bo imela prvi test konec tedna na poletni ligi Rudi Hiti na Bledu, bo vodil Gorazd Rekelj, ki je trenersko tudi povezan s HZS-jem in je sprejel ta nekoliko poseben izziv. V moštvu imajo namreč dogovor, da lahko igralci, če dobijo druge ponudbe, odidejo, tako da se bo verjetno sestava ekipe med sezono spreminjala. A za zdaj je zadovoljen, na treningih ima 28 igralcev in tri vratarje, tako da novih hokejistov skorajda ne more več sprejeti. Kljub začasnemu in reševalnemu statusu Teama Jesenice pa ni zanemaril niti tekmovalnih ciljev: "Lahko bi rekli, da je naloga zahtevna. A z Jesenicami sem bil povezan kot igralec in tudi v trenerski vlogi. Vem, da so fantje pridni, pri tem pa ni pomembno, ali je raven profesionalna ali amaterska. Ekipa še ni oblikovana, a glede ciljev vedno merimo najvišje."

Mencinger: Jeseniški hokej je bil, je in bo
Nov zagon jeseniškemu hokeju bo dala tudi prenovljena dvorana Podmežakla. Župan Tomaž Tom Mencinger je dejal, da bo občina novemu moštvu finančno skušala pomagati pri prispevkih, povezanih z dvorano, dogovor naj bi bil zelo blizu, bil pa je tudi vesel zaradi prizadevanj za ohranitev hokeja: "Jeseniški hokej je bil, je in bo. Naš cilj je bil, da bo prenovljena Podmežakla namenjena hokejistom in drsalnim športom. Prenova dvorane je velik dogodek za občino in celotno Gorenjsko, pozivam pa navijače, da pridejo gledat tekme in pomagajo tudi z nakupom vstopnic."

Celoletne vstopnice bodo po 50 evrov, za eno tekmo jih bo treba odšteti pet.

Hokejisti Teama Jesenic se predstavijo