Rok Tičar je dosegel oba zadetka v rednem delu, v prvi seriji kazenskih strelov pa ni bil natančen. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Tičar je dosegel oba zadetka v rednem delu, v prvi seriji kazenskih strelov pa ni bil natančen. Foto: www.alesfevzer.com

V petek se bo Slovenija merila z Belorusijo, v soboto pa še s Francijo, ki je danes izgubila proti Belorusom z 2:4.

Latvijce je v vodstvo popeljal Rihardas Melnalksnis, ki je v 19. minuti matiral Luko Gračnarja. Izenačil je Rok Tičar po podaji najboljšega igralca srečanja Luke Mavra v 35. minuti, novo vodstvo pa je gostiteljem prinesel Ralfs Freibergs v 43. minuti. Osem sekund pred koncem rednega dela je Tičar izsilil podaljšek.

Le Čimžar zadel pri kazenskih strelih
V dodatnih petih minutah odločitve ni bilo, zato so odločali kazenski streli, pri katerih so bili boljši gostitelji. Miks Indrasis je bil natančen v tretji seriji, Tadej Čimžar je izenačil. Odločil je Denis Smirnovs v četrti seriji. Tičar, Žiga Jeglič, Klemen Pretnar in Ken Ograjenšek niso bili natančni.

Kopitar: Mislim, da smo bili dve tretjini boljši tekmec
"Igralci so zares garali, imeli so ogromno želje. Fantje so pokazali pravi karakter. Mladost in neizkušenost sta se poznala. Mislim, da smo bili dve tretjini boljši tekmec. Preveč smo spoštovali Latvijce, lahko bi streljali na gol tudi iz neizdelanih akcij. Zadovoljen sem in upam, da bomo ponovili tako igro še na naslednjih dveh tekmah," je pojasnil selektor Matjaž Kopitar.

Turnir je zadnja priprava za rise pred jeseniškimi februarskimi predkvalifikacijami za olimpijske igre 2022.

Kopitar zadovoljen z uvodno predstavo proti Latviji

1. krog:
LATVIJA – SLOVENIJA
* 3:2 (1:0, 0:1, 1:1)
Melnalksnis 19., Freibergs 43.; Tičar 35., 60.
* - po kazenskih strelih

FRANCIJA – BELORUSIJA
2:4 (1:0, 0:3, 1:1)


Petek ob 14.30:
BELORUSIJA – SLOVENIJA
Ob 18.30:
FRANCIJA – LATVIJA


Sobota ob 12.30:
SLOVENIJA – FRANCIJA
Ob 16.30:
LATVIJA – BELORUSIJA