Tomaž Vnuk je zaznamoval slovenski hokej po osamosvojitvi, zato se ni treba bati, da ne bi njegovi dresi dosegli visoke cene. Foto: Iztok Novak
Tomaž Vnuk je zaznamoval slovenski hokej po osamosvojitvi, zato se ni treba bati, da ne bi njegovi dresi dosegli visoke cene. Foto: Iztok Novak

Izkupiček bo namenjen organizaciji Rdeča žoga. Vnuk, ki je pred dvema mesecema končal bogato kariero, je igral za številne klube, tako da bo na dražbi ponudil drese Olimpije, Jesenic, Celja, Alfe, Beljaka in Feldkircha ter tudi slovenske in jugoslovanske reprezentance: "Pravzaprav sem presenečen, da sem imel te drese še doma. Že med kariero sem jih veliko razdelil in podaril. Veliko mi pomenijo, a prepričan sem, da bodo nekomu zdaj pomenili še več."

Izklicna cena: 150 evrov
Dobrodelna dražba poteka na spletni strani www.24ever.si in se bo končala 21. januarja. Izklicna cena za vsakega od osmih dresov je 150 evrov. Izkupiček dražbe bo namenjen projektom ustanove Rdeča žoga, ki skrbi za socialno ogrožene družine in prispeva k dejavnemu vključevanju posameznikov v socialno okolje. Vnuk je poudaril, da bo prodaja njegovih dresov pomagala predvsem športnim invalidom in mladim nadarjenim športnikom iz socialno ogroženih družin.

Tekma med zvezdami in Olimpijo
Vnuk je razkril tudi podrobnosti o poslovilni tekmi, ki bo 28. avgusta v Hali Tivoli. Ekipa zvezd, sestavljena iz Vnukovih soigralcev, se bo najverjetneje pomerila z Olimpijo. "Želimo si poln Tivoli, rad bi se zahvalil nekdanjim soigralcem, nekdanjim zvezdam Tivolija in drugih dvoran, v katerih sem nastopal, tako da pripravljam kar močno mednarodno tekmo."