Sašo Rajsar je ob visoki zmagi Olimpije dosegel hat trick. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Rajsar je ob visoki zmagi Olimpije dosegel hat trick. Foto: www.alesfevzer.com

Gostitelji so v četrtek v Brunicu slavili s 3:0, tokrat pa je bilo vse v znamenju zmajev. Serija se iz Južne Tirolske zdaj seli na tivolski led, kjer bosta tretja in četrta tekma v nedeljo oziroma ponedeljek. Zagotovo bo odigrana tudi peta tekma serije, ki bo v sredo znova v Brunicu.

V prvi tretjini sta mreži sicer obmirovali. Ljubljančani so sprožili več strelov, a največjo priložnost je na drugi strani imel Markus Gander, ki je sam zadrsal proti Žanu Usu, toda vratar Olimpije je dvoboj dobil. Podobno je bilo v četrti minuti nadaljevanja, ko je ljubljanski obrambi pobegnil Alex De Lorenzo Meo. Sledile so minute, ki so bile povsem v znamenju zeleno-belih. V 70 sekundah so kar trikrat zatresli mrežo volkov.

Sorodna novica Pustertal unovčil preveč kazni Olimpije za uvodno finalno zmago

Šest golov Olimpije v drugi tretjini

Najprej je Aleš Kranjc ob prvem 'powerplayu' Olimpije z modre črte podal na levo stran, kjer je bil sam Luka Vidmar, ki je močno sprožil in z diagonalnim strelom premagal Colina Furlonga. Domači vratar je znova klonil 24 sekund pozneje, ko je ob ogradi ploščico zadržal Gregor Koblar, Žan Jezovšek pa jo je poslal med nogama Armina Hoferja in presenetil Furlonga. Piko na i izjemnim 70 sekundam je postavil Sašo Rajsar, ki je najprej dobil sodniški met. David Planko je podal Kristjanu Čeponu, ki je sprožil, ploščico pa je Rajsar preusmeril v mrežo.

V 33. minuti se je Rajsar znova vpisal med strelce. Po strelu Planka je zlahka ploščico pospravil za hrbet Furlonga. 36. minuta je tekla, ko je v domači mreži odjeknila petarda. Drugič je zadel Jezovšek, ki je ploščico poslal med nogama vratarja Brunica. Odbila se je iz gola in sodniki so si morali pogledati posnetek, po katerem so zadetek priznali.

67 sekund pred koncem druge tretjine je Danny Elliscasis znižal zaostanek, toda Olimpija je hitro odgovorila. Miha Zajc in Žiga Pešut sta tik ob izteku druge tretjine zadrsala v protinapad. Zajc je ploščico prepustil Pešutu, ki je dve sekundi pred iztekom 40. minute povišal na 6:1. Po dobrih štirih minutah nadaljevanja je Furlonga, ki je slabo zaustavil strel Koblarja z razdalje in ploščico izpustil, še enkrat premagal Rajsar. Končni izid je postavil Max Oberrauch.

Finale, druga tekma:
PUSTERTAL (1) - SŽ OLIMPIJA (2) 1:1
2:7 (0:0, 1:6, 1:1)
1.950; Elliscasis 39., Oberrauch 52.; Vidmar 27., Jezovšek 27., 36., Rajsar 28., 33., 45., Pešut 40.

Tretja tekma, nedelja ob 17.30:
SŽ OLIMPIJA - PUSTERTAL

Četrta tekma, ponedeljek ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA - PUSTERTAL

Peta tekma, sreda ob 20.00:
PUSTERTAL - SŽ OLIMPIJA

Prva tekma:
PUSTERTAL - SŽ OLIMPIJA
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
1.880; Gander 26., 60., Oberrauch 34.

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.