Šesterica, ki je prejela odpoved. Foto: Iztok Novak
Šesterica, ki je prejela odpoved. Foto: Iztok Novak

Gaber Glavič, Andrej Hebar, Miha Rebolj, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar bodo odpovedi prejeli v naslednjih dneh. Odbor je ostro obsodil napad, hkrati pa je zamrznil pogodbo s trenerjem Posmo. Omenjeni hokejisti naj bi dan po osvojitvi 31. državnega naslova v Ratečah pretepli ameriškega stratega.

"Po vseh teh dogodkih in nenavadnem obnašanju sem že takoj napovedal najstrožje ukrepe. Včeraj se je zato sestal tudi upravni odbor HK Acroni Jesenice, na seji smo si izmenjali mnenja, odločitve na koncu pa so bile soglasne. Odločitev UO je, da z vsemi šestimi hokejisti prekinemo sodelovanje in odpovemo pogodbe, saj imamo do teh dogodkov odklonilno stališče. Smo zgroženi, obsojamo zlorabo alkohola, zato smo definirali in postavili kriterije našega delovanja tudi v prihodnjih sezonah," je za klubsko spletno stran povedal predsednik kluba Slavko Kanalec.

Presenečen nad ravnanjem igralcev
"Do takšne odločitev je prišlo, kot sem že dejal, soglasno. Sam osebno sem v to vložil velike napore, pri katerih sem si ustvaril korektno sliko, do katere sem prišel tudi s pomočjo javnosti oz. prič, saj je bil ta dogodek za običajne obiskovalce precej šokanten. Ob vsem tem me je zelo presenetilo ravnanje hokejistov, ki so mi v torek osebno prinesli izjavo, ki so jo kasneje tudi posredovali v javnost, ob predhodni prošnji, če mi dostavi vsak svojo, pa je bil njihov odgovor negativen, ravno tako pa niso pristali niti na oseben pogovor. To me je zelo začudilo, na določen način tudi užalilo in prizadelo," je še povedal Kanalec.