Anže Kopitar z nestrpnostjo pričakuje začetek sezone. Foto: EPA
Anže Kopitar z nestrpnostjo pričakuje začetek sezone. Foto: EPA
Aleksander Frolov
Aleksander Frolov je v 19. minuti postavil izid prve tretjine - 1:1. Foto: EPA

Kralji so se še drugič v treh dneh pomerili s Plazom, prizorišče pa je bila arena MGM v Las Vegasu, ki je gostila 12. ekshibicijsko tekmo "Frozen Fury".

Pod novico si oglejte, kako je Anže Kopitar izkoristil kazenski strel.

Plaz vodil s 3:1
Colorado je v 28. minuti vodil s 3:1, potem ko je v razmiku petih minut Jonathana Quicka dvakrat matiral Darcy Tucker. Kralji so se hitro vrnili v igro, saj je Drew Doughty v 31. minuti rezultat znižal na 2:3, le tri minute kasneje pa je Kopitar po podaji Jacka Johnsona izid izenačil.

Kopitar izkoristil kazenski strel
Odločilni trenutek je prišel v 54. minuti, ko je branilec Denverja pred svojimi vrati pokril plošček, sodnik pa je dosodil kazenski strel. Odgovornost je prevzel Kopitar in ukanil Craiga Andersona. Sekundo pred koncem tekme je Wayne Simmonds zmago potrdil s strelom v prazno mrežo.

Kopitar pohvalil vzdušje na tribunah
"Skušal sem se pomiriti, v glavi sem si zamislil strel in ga nato tudi realiziral," je Kopitar opisal svoji drugi zadetek. "Nismo igrali slabo, a Colorado je izkoristil vse naše napake in nam zato na začetku druge tretjine ušel. Vzdušje na tribuni je bilo odlično, počutili smo se, kot da se je redni del že začel," je še dodal najboljši slovenski hokejist.

V Staples najprej prihaja Phoenix
Los Angeles je na sedmih pripravljalnih tekmah štirikrat zmagal in trikrat klonil (enkrat po kazenskih strelih). Drevi bo na zadnji pripravljalni tekmi gostoval pri Anaheimu. Redni del sezone se bo začel v soboto, ko bo v Staples Centru gostoval Phoenix, končal pa se bo 11. aprila, ko bo LA gostoval ravno pri Coloradu.

Igral tudi Muršak
Jan Muršak je dobil priložnost v dresu Detroita, ki je izgubil na gostovanju pri Torontu z 2:1. Slovenski hokejist je v zadnji tretjini sam pridrsal pred Jonasa Gustavssona, a je vratar strel ubranil.