Hokejisti Wolfsburga so bili zelo učinkoviti. Z agresivno in odločno igro pred vrati so spretno kaznovali vse napake zmajev. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Wolfsburga so bili zelo učinkoviti. Z agresivno in odločno igro pred vrati so spretno kaznovali vse napake zmajev. Foto: www.alesfevzer.com

Razmerje v strelih je bilo sicer izenačeno (30:30) in kaže, da so slovenski prvaki vseeno imeli precej od igre in bi z nekaj sreče lahko tudi zmagali.

Vallerand zapravil veliko priložnost
V prvi tretjini so imeli zmaji veliko priložnost za vodstvo, saj je bil v 9. minuti Marc-Oliver Vallerand povsem sam pred gostujočim vratarjem, lahko bi ga vprašal, v kateri del gola želi plošček, vendar je streljal mimo gola. Gostje so povedli v 17. minuti, ko je bil iz bližine natančen Jean Christophe Beaudin, nekdanji igralec ekipe Ottawa Senators.

SŽ Olimpija stoti klub v hokejski Ligi prvakov

Wolfsburg do odločilne prednosti v drugi tretjini
V drugi tretjini je bila igra zelo enakovredna, ko je že kazalo, da bodo zmaji morda ujeli izenačenje, so ob koncu tega dela v razmiku zgolj ene minute prejeli dva gola. Nemci so najprej v 37. minuti vodstvo podvojili prek hitrega protinapada, plošček je v mrežo spravil Thomas Reichel. Slabo minuto pozneje je neodločenost pred domačimi vrati kaznoval Lucas Dumont.

Wolfsburg je zadnji gol dosegel ob koncu zadnje tretjine, ko je Darren Archibald prejel plošček izza vrat, z vsega nekaj centimetrov mu tako ni bilo težko zadeti praznega dela vrat.

Oktobra še dve tekmi proti Zugu
Ljubljančani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju odigrali 5. oktobra s švicarskim Zugom, teden pozneje pa bo še povratna tekma v Švici. Ljubljančani bodo zdaj vse misli usmerili proti Ligi IceHL, ki jo bodo naslednjo nedeljo začeli v Bolzanu.

SŽ Olimpija po štirih tekmah še brez točke v Ligi prvakov

Skupina B, 4. krog:
SŽ OLIMPIJA − WOLFSBURG
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
1325; Beaudin 17., Reichel 37., Dumont 38., Archibald 53.

ZUG - TURKU
6:1 (1:0, 1:0, 4:1)


5. krog, sreda, 5. oktobra, ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA - ZUG
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

TURKU - WOLFSBURG

6. krog, sreda, 12. oktobra, ob 18.00:
WOLFSBURG - TURKU

Ob 19.45:
ZUG - SŽ OLIMPIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Vrstni red: Zug 11, Wolfsburg 7, Turku 6, Olimpija 0 točk.

Olimpija izgubila v Tivoliju proti Wolfsburgu