Bojan Zajc je v sezoni 2008/09 po slovesu Randyja Edmondsa že vodil zmaje. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Zajc je v sezoni 2008/09 po slovesu Randyja Edmondsa že vodil zmaje. Foto: MMC RTV SLO

46-letni nekdanji hokejist zeleno-belih je prevzel moštvo pred dvema tednoma, ko je kot "gasilec" (začasno) prevzel krmilo po slovesu Heikkija Mälkiä, ki je na prvih šestih tekmah osvojil le dve točki. Zajc je ekipo prerodil, saj je z njo na štirih tekmah vknjižil pet točk.

Zajc: Odpiram novo poglavje na trenerski poti
"Dolgo sem se odločal. Na koncu je pretehtal večji izziv, s katerim odpiram novo poglavje na svoji trenerski poti. Poskušal bom nadaljevati začeto delo in ekipo čim bolje pripraviti na vsakega nasprotnika posebej. Ne bo nam lahko, a ob zavzetem delu lahko storimo marsikaj. Lahkih nasprotnikov v tej ligi ni. Računam na enako motivacijo, zavzetost in disciplino svojih varovancev, kot so jo prikazali do zdaj. V ekipi bo moral iz sebe vsak iztisniti svoj maksimum, da bomo zadevo lahko pripeljali tja, kamor si želimo," je po podpisu pogodbe povedal Zajc.

Pri 17 letih zaigral za Olimpijo
Zajc je kariero začel na Prevojah, s 17 leti pa se je preselil k Olimpiji. Nato je igral še za Vojvodino, Medveščak, Zeltweg, Pontebbo, Alfo, Slavijo in HS Olimpijo, pri kateri je v sezoni 2007/08 končal igralsko kariero. 185 cm visoki branilec je bil tudi član nekdanje jugoslovanske, nato pa tudi slovenske reprezentance.