Jesenice so pričakovano ugnale drugo moštvo Linza. Foto: www.alesfevzer.com
Jesenice so pričakovano ugnale drugo moštvo Linza. Foto: www.alesfevzer.com

Za Jeseničane so zadeli Jaka Šturm v 33., Blaž Tomaževič v 42. in 60. minuti, 21 sekund pred koncem pa je končni izid postavil Erik Svetina. Varovanci Mitje Šivica so tako avstrijsko ekipo odpravili s skupnim izidom 9:2.

Trije goli Ropreta in Logarja
Ob zmagi Olimpije, ki je prvo tekmo dobila s 4:1, sta tokrat tri gole dosegla Anže Ropret in Miha Logar, dvakrat pa je zadel Miha Zajc. Končno razmerje strelov je bilo 51:23.

V Tivoliju se je zbralo 200 gledalcev. Celovčani so bili dokaj enakovredni le v prvi tretjini. 20-leti Kanadčan Daylon Groulx je nekajkrat zapretil in tudi ukanil Tilna Spreitzerja po četrt ure igre, ko je znižal na 2:1.

V drugi tretji so Ljubljančani zadeli še štirikrat. KAC je imel štiri izključitve. Miha Logar je zadel ob prednosti igralca več z natančnim strelom od daleč. V zadnji tretjini se je izbrancem Gregorja Polončiča odprlo. Vratar Florian Vorauer, ki je lani zaklenil vrata v uvodnem krogu Alpske lige, ko je moral po zmagi KAC-a z 1:0 oditi trener Jure Vnuk, je klonil še šestkrat.

Anže Ropret – trikratni strelec v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Ropret – trikratni strelec v Tivoliju. Foto: www.alesfevzer.com

Ropret: Zavedamo se, da so proti nam vsi še posebej motivirani
"Na prvi tekmi so se Celovčani pokazali za zelo dobro ekipo. Imajo mlado ekipo, ki veliko drsa. Že pred tekmo je bilo jasno, da bo treba iztisniti maksimum za zmago. Ko smo si priigrali prednost, nismo popuščali. Letos imamo močno ekipo, veliko je različnih strelcev. Tudi proti boljšim tekmecem lahko dosežemo veliko golov," je bil zadovoljen Ropret.

Drozg še čaka na papirje iz ZDA
Tokrat na ledeni ploskvi še ni bilo Jana Drozga. Odlični Mariborčan še čaka na papirje iz Pittsburgha, morda bo lahko zaigral že v soboto proti Linzu.

"Ritem tekem je naporen, tekme si sledijo na dva dneva. Pripravvljeni smo na vse preizkušnje, saj igramo na štiri napade. Zavedamo se, da so proti nam vsi še posebej motivirani. Vsi poznamo Jana Drozga, ki je že po dveh treningih dokazal, da je pripravljen za tekme. Pozna se, da je igral v močni ligi v ZDA. Že lani smo imeli težave na začetku sezone, nekaj časa potrebujemo, da ujamemo tekmovalni ritem," je poudaril Ropret.

Polončič zelo zadovoljen z drugo in tretjo tretjino
"Igrali smo popolnoma enako od prve do zadnje minute, ne glede na izid. V prvi tretjimi so si Celovčani priigrali preveč priložnosti, v nadaljevanju smo dvignili ritem. Vseskozi imamo enega igralca pred vrati tekmeca. Zelo hitri smo v protinapadih in tekmeci nato delajo več napak. Tokrat smo dosegli veliko zadetkov, v državnem prvenstvu proti Slaviji v torek pa smo dosegli le dva," je poudaril Polončič.

Planko in Sever bosta počivala tri mesece
"Imamo zelo dolgo klop. Vratar Hölsä še ni pripravljen za igro, a Spreitzer je zelo zanesljiv. Mark Sever ima poškodovane stranske ligamente, potreben je počitek, operacija ne bo potrebna. Manjkal bo dva do tri mesece. Mark Čepon se bo kmalu vrnil, Jure Sotlar je le zbolel, huda pa je poškodba Davida Planka, ki bo manjkal tri mesece," je dodal Polončič, ki je že na treningu opazil, da bo Drozg zares velika okrepitev. V napadu bo prevideoma zaigral z Zajcem in Tadejem Čimžarjem.

V tem delu lige bodo Jeseničani po obračunu z Linzem igrali še dve tekmi z drugo ekipo moštva KAC iz Celovca (17. in 22. oktobra), 24. oktobra pa se bo nato začel redni del lige z običajnim točkovanjem po vsaki tekmi. Olimpija pa se bo do rednega dela dvakrat udarila še z Linzem.

2. KROG, povratne tekme:
STEEL WINGS LINZ – SIJ ACRONI JESENICE 0:5
2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Fender 23., Fedor 42.; Šturm 33., Tomaževič 42., 60., Svetina 60.

SŽ OLIMPIJA – KAC II 4:1
12:3 (2:1, 4:1, 6:1)
200; Pance 3., Ropret 9., 41., 58., Zajc 22., 60., Logar 24., 39., 50., Orehek 33., Ulamec 43., Zorko 53.; Groulx 15., Schönett 39., Kompain 56.

FELDKIRCH - LUSTENAU 3:0 3:4

VIPITENO - SALZBURG MLADI 5:1 2:3

PUSTERTAL - RITTEN * 3:0 (2:0) 4:6
* - po podaljšku

BREGENZERWALD - KITZBÜHEL 2:4 1:5

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.


Lestvica:                     * x      
SŽ OLIMPIJA              2  2 0 0 0  6 
VIPITENO                 2  2 0 0 0  6 
FELDKIRCH                2  2 0 0 0  6 
PUSTERTAL                2  1 1 0 0  5 
KITZBÜHEL                2  1 0 0 1  3 
LUSTENAU                 2  1 0 0 1  3 
SIJ ACRONI JESENICE      2  1 0 0 1  3 
KAC II                   2  1 0 0 1  3 
RITTEN                   2  0 0 1 1  1 
SALZBURG MLADI           2  0 0 0 2  0 
BREGENZERWALD            2  0 0 0 2  0 
STEEL WINGS LINZ         2  0 0 0 2  0 
CORTINA                  -  - - - -  - 
GARDENA                  -  - - - -  - 
FASSA                    -  - - - -  - 
ASIAGO                   -  - - - -  - 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih