Adam Yates bo največji favorit za zmago. Foto: EPA
Adam Yates bo največji favorit za zmago. Foto: EPA

Prijavljenih je 18 moštev iz 12 držav, med njimi tudi slovenski Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic. Iz World Toura bodo sodelovale štiri ekipe.

Direktor dirke in nekdanji znani hrvaški kolesar Vladimir Miholjević je na novinarski konferenci v Zagrebu potrdil, da bo letošnja dirka po Hrvaški najmočnejša do zdaj.

Najvišjo licenco med udeleženci imajo Mitchelton Scott, v kateri je tudi največji favorit dirke, Britanec Adam Yates, potem Bahrain Merida z Matejem Mohoričem ter Astana in CCC.

Še pet moštev ima licenco Pro Continental, medtem ko jih devet prihaja s statusom ekipe Continental, med katerimi sta tudi Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic.

Dirka se bo začela 1. oktobra v Osijeku, po šestih etapah jo bodo sklenili 6. oktobra v Zagrebu. Tekmovalci bodo morali kolesariti 1.022 kilometrov, najzahtevnejša pa bo peta etapa, ki se bo začela v Rabcu v Istri in končala z vzponom na Platak pri Reki.

Sorodna novica Dirki po Hrvaški pokrovitelji zadnji hip obrnili hrbet

Kolesarska dirka Tour of Croatia je bila napovedana za konec aprila, a so jo odpovedali nekaj dni pred načrtovanim začetkom. Direktor prireditve Ivan Črnjarić je takrat sporočil, da jim ni uspelo zagotoviti dovolj denarja za dirko. V ozadju odpovedi dirke naj bi šlo za odprto nesoglasje med Črnjarićem in Miholjevićem, ki je medtem prijavil dirko CRO Race Mednarodni kolesarski zvezi (UCI).