Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Kolesarstvo - Arhiv

Valonska puščica: Matej Mohorič ujet slabih 7 km pred ciljem

Julian Alaphilippe je tako kot lani zmagovalec Valonske puščice, na kateri je pustil pečat tudi Matej Mohorič, saj je bil nekaj kilometrov pred ciljem v odličnem položaju.

Nizozemski prvak z dolgim šprintom šokiral Alaphilippa v Valkenburgu

Osupljiv razplet nizozemske ardenske klasike. Vse je kazalo na zmago prvega favorita Juliana Alaphillipa, ki pa je po uspešnem begu preveč taktiziral, kar je z divjim jurišem iz ozadja izkoristil Mathieu van der Poel in razveselil rojake v Limburgu.

Ewan prvi na cilju v Carigradu, Polancu končno 6. mesto Turčije

Dirka po Turčiji je že 17. preizkušnja razširjenega World Toura v sezoni 2019, ki je po šestih etapah pripadla Avstrijcu Felixu Grossschartnerju, Jan Polanc je potrdil končno 6. mesto. Zadnji dan je na ulicah Carigrada etapno zmago dosegel Caleb Ewan.

Grossschartner do premierne zmage in prevzema vodstva v Turčiji

Skrajšana kraljevska peta etapa Dirke po Turčiji od Burse do Kartepa je pripadla Avstrijcu Felixu Grossschartnerju, ki je vknjižil prvo zmago v profesionalni karieri. Jan Polanc je bil šesti.

Polanc skupno še naprej četrti; šest Slovencev na Amstel Gold Race

Caleb Ewan je bil najmočnejši v šprintu glavnine 4. etape Dirke po Turčiji. V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Sam Bennett.

Dirki po Hrvaški pokrovitelji zadnji hip obrnili hrbet

Le nekaj dni pred začetkom kolesarske Dirke po Hrvaški so prireditelji sporočili, da pete izvedbe te dirke ta mesec ne bo, saj finančna konstrukcija projekta ni dovolj trdna.

Polanc peti na drugi etapi turške preizkušnje

Edini slovenski kolesar na Dirki po Turčiji Jan Polanc (UAE Emirates) je po 34. mestu na uvodni etapi tokratno etapno preizkušnjo končal na petem mestu.

Bennett dobil prvo etapo v Turčiji, Polanc 34.

Irski kolesar Sam Bennett je zmagovalec prve etape dirke po Turčiji, ki je kolesarje vodila od Carigrada do Tekirdaga. Bennett je po 156 kilometrih dobil šprint glavnine.

Slovenska pentlja brez vožnje na čas, Pogačar napovedal nastop

Tudi letošnja kolesarska Dirka po Sloveniji bo trajala pet dni, 19. junija se bo začela v Ljubljani, končala pa tradicionalno v Novem mestu.

Prvi Pogačarjev Grand Tour bo najverjetneje Vuelta 2020

Tadej Pogačar priznava, da ima za popolnega kolesarja kakšen kilogram preveč, a to je bila ob vremenskih razmerah, ki so vladale na Dirki po Baskiji, celo prednost, saj ga je manj zeblo.

Naslednje leto se bo Giro začel na Madžarskem

Medtem ko so slovenski ljubitelji kolesarstva v pričakovanju torkovega razkritja trase letošnje Dirke po Sloveniji, so prireditelji Gira sporočili, da se bo dirka naslednje leto spet začela v tujini.

Veteran Gilbert tudi v severnem peklu udejanja svoje nore sanje

36-letni Belgijec Philippe Gilbert (QuickStep) je zmagovalec ene najtežjih enodnevnih kolesarskih klasik Pariz-Roubaix, s čimer je prišel že do četrtega kariernega "spomenika". Najboljši Slovenec je bil Kristijan Koren na 30. mestu.

S skupnim šestim mestom in belo majico Pogačar kronal sijajen teden v Baskiji

20-letni Tadej Pogačar je Dirko po Baskiji končal na šestem mestu, potem ko je bil na zadnji etapi v Eibarju peti. Etapo je dobil Adam Yates, skupni zmagovalec dirke pa je Španec Ion Izagirre.

Tadej Pogačar v Baskiji znova pri vrhu

Slovenski kolesar Tadej Pogačar še naprej dobro nastopa na Dirki po Baskiji. V razgibani peti etapi med Arrigorriago in Arratejem je osvojil peto mesto. Zmagal je Nemec Emanuel Buchmann.

Schachmann preprečil odmevno zmago Pogačarja

Tadej Pogačar je na četrti etapi Dirke po Baskiji zaostal le za Maximilianom Schachmannom, ki je dobil že tretjo etapo na dirki. Tretje mesto je zasedel Danec Jakob Fuglsang.

Padec Alaphilippa zasenčil zmago Schachmanna

Nemški kolesar Maximilian Schachmann je bil najmočnejši v skupinskem šprintu tretje etape Dirke po Baskiji. Z desetim mestom se je izkazal Grega Bole.

Pogačar deveti na zahtevni in razgibani etapi

Tadej Pogačar se je izkazal tudi na drugi etapi Dirke po Baskiji, cilj je prečkal v prvi skupini na 9. mestu s sekundo zaostanka za zmagovalcem Julianom Alaphilippom.

Pogačar za uvod Dirke po Baskiji 18. na zahtevnem kronometru

Maximilian Schachmann je zmagovalec prve etape Dirke po Baskiji, dobrih 11 kilometrov dolgega kronometra v Zumarragi, na katerem se je izkazal tudi Tadej Pogačar, ki je za deseterico zaostal 12 sekund.

Kump v šprintu do druge zmage v Novem mestu

Marko Kump je zmagal na peti izvedbi VN Adrie Mobila, ki se je tradicionalno končala na Glavnem trgu v Novem mestu. V šprintu je suvereno ugnal Čeha Františka Sisra in Avstrijca Daniela Aerja.

Bettiolu drugi kolesarski spomenik sezone - Po Flandriji

Prva aprilska nedelja je tradicionalni čas za največji kolesarski praznik v Belgiji oziroma natančneje v Flandriji. Drugi kolesarski spomenik sezone dirka po Flandriji, ki ga Flamci slavijo kot božič, je pripadla Italijanu Albertu Bettiolu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...