Tadej Pogačar ostaja v rdeči majici vodilnega. Foto: RCS Sport
Tadej Pogačar ostaja v rdeči majici vodilnega. Foto: RCS Sport
Deira-Palm Džumejra, 165 km:          
  1. S. BENNETT       IRS      3:32:23
  2. E. VIVIANI       ITA          vsi
  3. P. ACKERMANN     NEM             
  4. D. DEKKER        NIZ             
  5. F. GAVIRIA       KOL             
  6. G. NIZZOLO       ITA         isti
 24. T. POGAČAR       SLO             
 28. J. POLANC        SLO             
 88. L. MEZGEC        SLO          čas

Vrstni red po 6. etapi:               
  1. T. POGAČAR       SLO     20:41:59
  2. A. YATES          VB        +0:35
  3. J. ALMEIDA       POR         1:12
  4. C. HARPER        AVS         1:54
  5. N. POWLESS       ZDA         1:56
 33. J. POLANC        SLO        15:41
 92. L. MEZGEC        SLO        39:57

Bennett je bil najmočnejši v ciljnem šprintu na otoku Palm Jumeirah in je dosegel svojo drugo etapno zmago na letošnji arabski preizkušnji.

Tako kot pred dvema dnevoma je tudi tokrat izkoristil odlično delo moštvenega kolega Michaela Morkova, ki mu je pripravil najboljši mogoči teren za napad na zmago, v zadnjih 150 metrih Irec ni imel pravega tekmeca, pometel je s konkurenco.

"Občutek je neverjeten. Še enkrat ponavljam, to mi ne bi uspelo brez moštvenih kolegov. Več šprintov je za nami, boljši smo. Vse nam postaja samoumevno. Gre za ponavljanje istih stvari in sprejemanje pravih odločitev v zaključkih etap. Dobro se spoznavamo in v tem trenutku smo res dobri," je po etapi dejal Bennett.

Za njim je ciljno črto prečkal Italijan Elia Viviani (Cofidis), ki je po padcu ostal brez pomočnika Fabia Sabatinija, tretji je bil Nemec Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe).

Vodilni v skupnem seštevku dirke, Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), je etapo sklenil v glavnini in ubranil vodstvo, njegova prednost pa se je zmanjšala s 45 na 35 sekund. Tako kot tudi njegov moštveni kolega pri UAE Team Emirates Jan Polanc je dobil desetsekundno kazen, ker je Polanc potisnil Pogačarja v zadnjih stotih metrih.

"Dobro sem se počutil po četrtkovih naporih v gorah. Zadovoljen sem, kako se je končala današnja etapa, saj je bilo sredi etape nekaj nestrpnosti zaradi bočnega vetra. Na srečo smo ostali skupaj in šlo je za običajno sprintersko etapo. Upamo na podoben razplet tudi v zadnji etapi. Izogniti se želim stresu in vsem težavam," je povedal Pogačar takoj po etapi, ko še ni vedel za kazen.

Sorodna novica Hvastija: Roglič in Pogačar sta zelo podobna, kar polarizira svetovno javnost