Dario Cataldo je bil na dobri poti, da dobi zahtevno etapo, vendar so ga zasledovalci 300 metrov pred ciljno črto ujeli. Foto: EPA
Dario Cataldo je bil na dobri poti, da dobi zahtevno etapo, vendar so ga zasledovalci 300 metrov pred ciljno črto ujeli. Foto: EPA

Junak četrte etape bi bil kaj kmalu Dario Cataldo, ki je zadnjih 45 kilometrov dirkal sam, potem ko je napadel ob "plezanju" na klanec najvišje kategorije, 17,5 km dolg Col du Mont Noir, kjer je povprečni naklon 6,9 odstotka. Privozil si je že tolikšno prednost, da je bil virtualno v majici vodilnega, čeprav je dan začel na skupnem 35. mestu, 2:15 za Kwiatkowskim.

Toda 33-letnemu Cataldu (Astana) so na koncu pošle moči, 300 metrov pred koncem vzpona na Lens-en-Vercors, kjer je bil tudi cilj etape, so ga favoriti za skupno zmago ujeli in začel se je boj za etapno zmago, v katerem je imel najmočnejše noge Francoz Alaphilippe, ki je tako še povečal bero letošnjih zmag ekipe Quick-Step Floors.

"Super vesel sem. Dauphine je dirka na vrhunski ravni in vsi kolesarji pridejo sem v najboljši formi. Od danes bo trasa zelo zahtevna in danes je bila zadnja priložnost zame. Noge so bile močne in v zadnjih petih kilometrih sem lahko dirkal na polno," je povedal Alaphilippe.

Drugi je bil Daniel Martin, ki je v zadnjem kilometru poskušal z nekaj napadi in je najzaslužnejši, da so zasledovalci ujeli ubežnika Catalda. V času zmagovalca sta v cilj prišla še Thomas in Bardet.

Ker je Michal Kwiatkowski na koncu popustil, je izgubil rumeno majico. Skupno vodilni je zdaj Gianni Moscon, ki ima šest sekund prednosti pred Kwiatkowskim in Geraintom Thomasom. Vodilni trije v skupnem seštevku so vsi člani britanske ekipe Sky.


Chazey-Sur-Ain - Lans-En-Vercours, 181 km:                
 1. J. ALAPHILIPPE   FRA  4:26:58
 2. D. MARTIN     IRS    vsi
 3. G. THOMAS      VB    isti
 4. R. BARDET     FRA    čas
 5. P. R. LATOUR    FRA   +0:05
 6. A. YATES      VB  isti čas
 ...                 
 9. G. MOSCON     ITA    0:08
 84. L. PIBERNIK    SLO   14:38
                   
Skupni vrstni red po 4. etapi:    
 1. G. MOSCON     ITA  13:55:30
 2. M. KWIATKOWSKI   POL   +0:06
 3. G. THOMAS      VB    0:06
 4. J. ALAPHILIPPE   FRA    0:48
 5. D. CARUSO     ITA    0:49
 6. B. JUNGELS     LUKS   0:09
 ...                 
112. L. PIBERNIK    SLO   31:38