Chris Froome se po desetletju dirkanja za Ineos seli v ekipo Start-Up Nation. Foto: EPA
Chris Froome se po desetletju dirkanja za Ineos seli v ekipo Start-Up Nation. Foto: EPA

Ugibanja, da bo britanski kolesar zapustil Ineos (prej Sky), so se začela pojavljati že spomladi, zdaj pa je tudi uradno potrjeno, da Froome odhaja k ekipi Israel Start-Up Nation, s katero je podpisal večletno pogodbo.

"Chrisova pogodba se izteče konec decembra in odločili smo se, da je ne podaljšamo. S tem sporočilom želimo končati vse špekulacije in zagotoviti, da se bo ekipa osredotočila na letošnjo sezono," je povedal vodja Ineosa Dave Brailsford.

Kot je znano, bo Froome letos na Dirki po Franciji (začela se bo 29. avgusta) eden od treh kapetanov, ob njem bosta na rumeno majico računala še Egan Bernal in Geraint Thomas. Razplet dirke bo povedal, kdo bo na koncu res glavni.

Froome, ki so ga snubila še nekatera moštva, pri 35 letih še vedno razmišlja o največjih dosežkih. Ni skrivnost, da si želi petič ali celo še šestič (toliko zmag nima nihče) zmagati na Dirki po Franciji. "To je bilo izjemno desetletje, z Ineosom smo ogromno dosegli, na to obdobje me bodo vezali najlepši spomini. Veselim pa se že novih izzivov," je povedal Froome.