Dirko po Guangšiju je lani dobil Španec Enric Mas. Foto: EPA
Dirko po Guangšiju je lani dobil Španec Enric Mas. Foto: EPA

Peking je zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 namreč priporočil, da se do konca leta 2020 v državi odpovedo vsa mednarodna športna tekmovanja. Dirka po Guangšiju, kjer tekmujejo tako kolesarji kot kolesarke, je postala zadnja v nizu odpovedanih tekem že tako spremenjene sezone 2020. Moška preizkušnja bi morala potekati med 15. in 20. oktobrom, kar pomeni, da bi se glede na novi koledar Mednarodne kolesarske zveze prekrivala z Dirko po Španiji (od 20. 10. do 8. 11.).

"Zaradi vplivov pandemije covida-19 še vedno obstaja določena nevarnost pri gostitvi mednarodnih športnih dogodkov. Kitajsko športno ministrstvo je zato v zadnjih uradnih izjavah priporočilo odpoved vseh mednarodnih športnih dogodkov v državi do konca leta," je po poročanju spletnega portala Cyclingnews zapisal direktor dirke Terry Zhang. Dodal je, da so v zadnjih šestih mesecih naredili vse, da bi dirko lahko izpeljali, a morajo na koncu sprejeti realnost in odpovedati dirko. Ta je postala 13. odpovedana preizkušnja svetovne serije za sezono 2020.

Pod vprašaj se zaradi omejitev pri javnem zbiranju v državi postavlja tudi organizacija svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu, ki bi v Aigle-Martignyju v Švici moralo potekati med 20. in 27. septembrom. Dokončna odločitev bo znana po tem, ko bo švicarski zvezni svet sredi tedna objavil posodobljena priporočila glede covida-19.