Geraint Thomas je leta 2018 zmagal na Dirki po Franciji, letos pa je prišel v odlični formi na Dirko po Italiji. Foto: EPA
Geraint Thomas je leta 2018 zmagal na Dirki po Franciji, letos pa je prišel v odlični formi na Dirko po Italiji. Foto: EPA

Marko Džalo je že vrsto let fizioterapevt in maser ekipe Ineos Grenadiers, dolgo pa že tesno sodeluje z Valižanom. Vsako leto je z njim na osrednjih pripravah na sezono. Pravi, da 36-letnik kolesari drugače kot Primož Roglič, ki je od začetka do konca sezone v odlični formi.

Sorodna novica Giro kot festival šahovskih remijev

Thomas je bil spomladi še daleč za najboljšimi, ampak Džalo pravi, da je kot dizel. Počasi se ogreje, ampak – ko je utečen, je odličen. Velikokrat je bil v svoji karieri v najboljši formi v zadnjem tednu tritedenskih dirk.

Džalo tudi obrazloži, da ekipa ni načrtovala, da v soboto prepusti rožnato majico konkurentom, se ji je pa odrekla, da bi v zaključku etape hranila moči za zadnji teden.

Gost je tudi kolesarski reporter Vala 202 Igor Tominec, ki poudari, da ni presenetljivo, da se boj za skupno zmago do zdaj še ni razplamtel. Trasa Gira je letos pač takšna, da so vsi, ki kolesarijo za čim višjo uvrstitev v skupnem seštevku, skušali ohraniti polne baterije za zadnji teden.

Voditelj Toura 202 je Luka Petrič, vabljeni k poslušanju.

Tour 202: Roglič vseskozi v odlični formi, pravi Džalo, Thomas pa kot dizel