Thomas Dekker je leta 2007 dobil Dirko po Romandiji. Foto: EPA
Thomas Dekker je leta 2007 dobil Dirko po Romandiji. Foto: EPA

Dekker je pred časom zasačen pri uporabi EPA, zaradi česar prestaja dveletno prepoved nastopanja. Kolesar je napovedal, da bo v prihodnjih tednih začel popolnoma sodelovati z nizozemsko protidopinško agencijo.

S pričanjem želi začeti proces
"Odločil sem se, da ji bom predal vse svoje znanje, imena, datume in podrobnosti. S tem bo začel proces in upam, da bo tako lažje mojim bivšim sotekmovalcem in kolegom, da tudi oni pomagajo kolesarstvu," je ob tem zapisal 28-letnik.

Epo začel jemati leta 2006
Nekdanji član Rabobanka, Lotta in zdaj Garmina je nekaj podrobnosti o tej temi razkril že v nedavnem pogovoru za nizozemski časnik NRC. Med drugim je dejal, da je EPO začel jemati leta 2006 po predpisu zdravnikov Rabobanka, da se je naslednje leto posluževal krvnih transfuzij in da so ga leta 2009 upravičeno dobili na testu dopinga, saj je prav tedaj užival EPO.

Jemanju se nihče ni upiral
"Zelo lahko je bilo vplivati na nas, saj je bil tedaj doping vseprisoten. Nihče se mu ni upiral, saj je bil to način življenja za nas. Doping je bil pač del mojega posla. Verjel sem, da je avtotransfuzija edina pot do uspeha, kajti nje so se poslužujejo tudi ostali kolegi," je tedaj povedal Dekker.

STAVKA JAVNEGA SEKTORJA

Stavkovne zahteve:

1. Ohranitev delovnih mest v javnem sektorju

2. Pogajanja o masi plač in o delovnih razmerah v javnem sektorju za leti 2013 in 2014

3. Utrditev socialne države in ohranitev kakovosti javnih storitev

4. Spoštovanje veljavnih dogovorov in stavkovnih sporazumov

Zaposleni in sodelavci RTV Slovenija se pridružujejo stavki

Začela se je splošna stavka javnega sektorja