Ekipa Bora Hansgrohe je bila na vmesnem času še druga, nato pa je imela smolo z dežjem in končala šele na enajstem mestu. Foto: EPA
Ekipa Bora Hansgrohe je bila na vmesnem času še druga, nato pa je imela smolo z dežjem in končala šele na enajstem mestu. Foto: EPA

Favorizirani Soudal Quick Step z Remcom Evenepoelom je bil četrti (+0:22), potem ko je na vmesnem času vodil štiri sekunde pred drugouvrščeno Boro in 17 pred Emirati.

Pomembno vlogo je v zaključku očitno odigral dež, ki je spremljal zadnje ekipe na trasi v drugi polovici vožnje na čas. Emirati so celotno etapo odpeljali v suhem vremenu.

"Izgovarjati se na neke okoliščine, ni ravno v moji navadi. Bilo je mokro, malce je nagala tudi veter, ampak to ne spremeni dejstva, da smo bili samo trije v zadnjem delu. To je bilo premalo, da bi končali, tako kot bi morali," je za Val 202 povedal Roglič, ki je zadnjih 10 kilometrov kolesaril le še z Aleksandom Vlasovom in Matteom Sobrerom.

Roglič: V zaključku, ko smo ostali trije, nas je bilo premalo

Na skoraj 27 kilometrov dolgi trasi v okolici Auxerrja so morali kolesarji premagati 412 višinskih metrov.

V skupnem seštevku vodijo kolesarji Emiratov – Brandon McNulty, Finn Fisher Black, Joao Almeida in Jay Vine. Evenepoel na osmem mestu zaostaja za 18 sekund. Belgijec je prednost pred Rogličem povišal s štirih na 36 sekund.

V sredo je na sporedu prva gorska etapa z vzponom prve kategorije in šestimi vzponi druge kategorije, vključno s sklepnim trikilometrskim na Mont Brouilly.

Skupaj je na sporedu osem etap. Dirka se bo končala v nedeljo.


82. DIRKA PARIZ–NICA

3. etapa, etapni kronometer

29,6 km, Auxerre–Auxerre

Ekipni kronometer, Auxerre-Auxerre, 26,9 km:

 1. UAE EMIRATES        31:23
 2. TEAM JAYCO ALULA      +0:15
 3. EDUCATION EASYPOST      0:20
 4. SOUDAL QUICK-STEP      0:22
   (Evenepoel)           
 11. BORA HANSGROHE        0:54
   (Roglič)             

Skupni vrstni red po 3. etapi:

 1. B. MCNULTY     ZDA  8:48:53
 2. F. FISCHER BLACK  AVS    vsi 
 3. J. ALMEIDA     POR    isti
 4. J. VINE      AVS    čas 
 ...                 
 8. R. EVENEPOEL    BEL    0:18
 28. P. ROGLIČ     SLO    0:54
132. L. MEZGEC     SLO    9:07