Jure Golčer in Gregor Gazvoda zaključujeta pot profesionalnih kolesarjev. Foto: KK Adria Mobil
Jure Golčer in Gregor Gazvoda zaključujeta pot profesionalnih kolesarjev. Foto: KK Adria Mobil

Spremembe v ekipi so se že dolgo kazale, še posebej ob napovedani upokojitvi Golčerja, zmagovalca dirke po Sloveniji v sezoni 2008 ter državnega prvaka v cestnem kolesarjenju iz leta 2006. Pri štiridesetih je čas za slovo od poklicnega kolesarstva, pravzaprav je malo kolesarjev, ki jim uspe dirkati več kot četrt stoletja.

Golčer s kolesa v zobozdravstveno ordinacijo
"Kolesarstvo je bilo ogromen del mojega življenja od 14. leta naprej. V tem času sem videl velik del sveta ter spoznal dosti ljudi, tudi prijateljev za življenje. Ker je kolesarstvo šport, ki zahteva celotnega človeka, stoodstotno predanega in velikokrat sebičnega, kar je pri mojih letih vedno teže, sem se že nekaj let boril z odločitvijo o koncu kariere. In letos je prišel ta trenutek. Ko se ozrem nazaj, nisem bil vesel samo svojih zmag in uspehov, ampak tudi dosežkov svojih kolegov, ki sem jim vedno pomagal po najboljših močeh. Rad bi se zahvalil vsem ljudem in ekipam, za katere sem tekmoval, vse od mojih začetkov v gorskem kolesarstvu do Adrie Mobila, kjer so mi omogočili, da končam kariero na način in ob času, ko si sam želim. Ne bom se pa še upokojil, ampak bom začel delati v zobozdravstveni ordinaciji. Ob tem bom vedno našel čas za kolo in bom še naprej navijal za kolesarstvo,"
je ob slovesu dejal Golčer.

Gazvoda se bo ukvarjal s kavo
Grega Gazvoda ni zmagal na slovenski pentlji, je pa leta 2011 slavil na dirki okoli jezera Činghaj (Qinghai) na Kitajskem, večkrat pa se je dokazal tudi v vožnji na čas. Zdaj mu bolj kot profesionalno kolesarstvo diši vonj po odlični kavi, skupaj z življenjsko sopotnico sta namreč ustanovila znamko Coffee Iconic.

"Vodstvo kluba se zahvaljuje obema kolesarjema za vso predanost in borbenost ter izreden prispevek k številnim zgodovinskim uspehom. Ob tem pa še dodajmo, da kluba le ne bodo čisto prevzeli mladi, saj v ekipi med drugim ostaja hrvaški prvak Radoslav Rogina, ki se po letih bliža Golčerju, a zadnje v dirkanju še ni rekel," so sporočili iz kluba.

Mezgec še dve leti za Mitchelton-Scott
Medtem pa je slovenski kolesar Luka Mezgec podpisal novo dvoletno pogodbo z avstralsko ekipo Mitchelton-Scott. Mezgec se je ekipi pridružil pred sezono 2016 iz ekipe Giant-Alpecin. "Zelo sem vesel, da sem podaljšal sodelovanje z ekipo, ki je zame več kot le-to. Medsebojni odnosi tukaj so izjemni in to je dobra popotnica za nadaljnje delo," je dejal Mezgec in dodal: "Kolesarstvo je težak šport, in če delaš v takem okolju, kot ga imamo v naši ekipi, potem lahko vedno trpiš malce dlje, pomagaš drugim, še več, kot sam misliš, da lahko, in dosegaš dobre izide s podporo, o kakršni lahko le sanjaš." Mezgec je imel najboljšo sezono leta 2014, ko je dobil zadnjo etapo dirke po Italiji, na dirki po Španiji pa je dobil tri etape.