Dylan Groenewegen je bil najmočnejši v obračunu petih šprinterskih velemojstrov. Do konca dirke se bodo šprinterji udarili še dvakrat: v petek in soboto. Foto: Twitter/@JumboVismaRoad
Dylan Groenewegen je bil najmočnejši v obračunu petih šprinterskih velemojstrov. Do konca dirke se bodo šprinterji udarili še dvakrat: v petek in soboto. Foto: Twitter/@JumboVismaRoad
Mezgec začel šprint, Ackermann pa zmagal

Ekipa Jumbo Visma je v zadnjih kilometrih razvila sprinterski vlak, ki je dobrih šest kilometrov pred ciljem ulovil ubežnika Willa Clarka, nato pa svojemu udarnemu asu pripravila najboljši položaj, ki ga je tudi unovčil. Groenewegen je za tretjo zmago sezone ugnal samo svetovno šprintersko elito: 2. Gaviria, 3. Ackermann, 4. Bennett in 5. Ewan.

Mezgec tokrat pomočnik za šprint
Luka Mezgec je pri Mitchelton Scottu zamenjal vloge s svojim mladim avstralskim pomočnikom Kadenom Grovesom. Tokrat je Slovenec bil predzadnji mož šprinterskega vlaka - v zadnji kilometer je vstopil kot vodilni, z izvrstnega izhodišča pa je 21-letni novinec med kolesarsko elito prišel do 6. mesta, za peterico šprinterskih asov. Sam Mezgec je končal na 18. mestu.

Yates na vzponu močnejši od Pogačarja
Tadej Pogačar napada skupno zmago

Etapa Zabeel Park‒Dubaj v dolžini 173 kilometrov ni premešala razmerij na vrhu skupnega vrstnega reda. Vodi tako še vedno Adam Yates, ki je eksplodiral na torkovi gorski etapi. Tadej Pogačar pa je skupno drugi, sredo sta vodilna končala skupaj: Britanec na 33. mestu, mladi Slovenec pa na 30. mestu.

Kako bo na drugem vzponu na Jebel Hateef?
V četrtek v 5. etapi sledi repriza vzpona na Jebel Hateef, kjer je Yates v torek za več kot minuto premagal vse na čelu s Pogačarjem. Lahko UAE Emirates v drugem poskusu vrnejo udarec in s pomočjo bočnega vetra v puščavi ogrozi skupno zmago Britanca in avstralske ekipe?

2. dirka po Emiratih, 4. etapa:    
 1. D. GROENEWEGEN  NIZ/TJV 4:16:13
 2. F. GAVIRIA    KOL/UAD   vsi
 3. P. ACKERMANN   NEM/BOH     
 4. S. BENNETT    IRS/DQT   isti
 5. C. EWAN     AVS/LTS     
 ...                 
 18. L. MEZGEC    SLO/MTS     
 30. T. POGAČAR    SLO/UAE   čas
                   
Skupni vrstni red (4/7):       
 1. A. YATES     VB/MTS 16:46:15
 2. T. POGAČAR    SLO/UAE  +1:07
 3. A. LUCENKO    KAZ/AST   1:35
 4. D. GAUDU     FRA/FDJ   1:40
 5. R. MAJKA     POL/BOH   1:40
 ...                 
 50. L. MEZGEC    SLO/MTS   8:25