Marko Kump je edini Slovenec z zmago na VN Adrie Mobila. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Kump je edini Slovenec z zmago na VN Adrie Mobila. Foto: www.alesfevzer.com

Za kolesarja Adrie Mobila je bila to 34. zmaga v karieri in po slavju februarja v Izoli druga letos. Z drugo zmago na domači dirki, ki je bila letos dolga dobrih 184 kilometrov, se je po številu zmag izenačil z doslej najuspešnejšim, Italijanom Filippom Fortinom.

Uspeh domače ekipe sta s četrtim in petim mestom dopolnila David Per in Jaka Primožič, šesto mesto je zasedel Matic Grošelj, kolesar ljubljanske ekipe Gusto Santic. Naslednji slovenski kolesar zelo selektivne dirke, saj jo je končalo le 47 tekmovalcev, je bil Uroš Repše na 18. mestu.

Kump po štirih letih spet slavil na VN-ju Adrie Mobila

Dirka je bila vse prej kot lahka, čeprav je bilo morda videti drugače. Vendar so fantje iz ekipe danes opravili izjemno delo in tako rekoč od starta do cilja kontrolirali potek dirke, sam zaključek pa izpeljali naravnost fenomenalno. Zahvala za zmago gre tako prav njim. Ker je to za nas domača dirka, je uspeh na njej zares pomemben, prav tako pa je bil zaradi tega tudi večji pritisk. Še posebej, če te že od samega začetka postavijo v vlogo favorita in od tebe ne pričakujejo nič drugega kot zmago. Nekako sem skušal to postaviti v ozadje in se osredotočiti na samo dirko. Moram priznati, da sem si ob prečkanju ciljne črte kar oddahnil,” je povedal Kump.

Zadovoljen je bil tudi športni direktor Branko Filip: “Vsi na dirki so vedeli, da smo organizatorji dirke in glavni favoriti. Poleg tega ima Marko dobro sezono in ekipa dobro delo. Za povrh je bila dirka še zelo težka, zato me je bilo malo strah, kako se bo razpletlo. Marko je med dirko prišel do mene in povedal, da je šel čez hribe do svoje meje in da morda ne bo mogel držati tempa vodilnih. Zmenili smo se, da mora v tem primeru ekipa ostati z njim in ga nato v zaključku potegniti do vodilnih. Danes smo pač dirkali za njega. Na srečo to ni bilo potrebno, Marko je zdržal in celotna ekipa je delovala točno tako, kot smo se dogovorili.