Michael Matthews je po 2. etapi osvojil še 6. etapo Dirke po Kataloniji. Foto: EPA
Michael Matthews je po 2. etapi osvojil še 6. etapo Dirke po Kataloniji. Foto: EPA

Michael Matthews se lahko pohvali na dirki še z 2. mestom v petek in 4. mestom. "Odličen teden je za menoj. Dve etapni zmagi, drugo in četrto mesto. Včeraj smo imeli res grdo nesrečo v naši ekipi, skupil jo je kolega Wilco Keldermna. Ta zmaga je zanj!" je v cilju pripovedoval avstralski šprinter, ki blesti na začetku kolesarske sezone.

"Zelo vesel sem, kako se je vse doslej razpletalo. Jutri, v nedeljo, je v Barceloni prelepa etapa. Vedno sem si jo ogledal po televiziji in si želel biti del tega. Zagotovo bom poskusil in grem po novo zmago, a še prej bomo nocoj proslavili današnjo," je bil odkrit Matthews.

V šprintu 169,1 km dolge predzadnje etape od Vallsa do Vila-sece je prvi šprinter ekipe Sunweb v neposrednem boju premagal Nemca Phila Bauhausa (Bahrain Merida) in Južnoafričana Daryla Impeyja (Mitchelton-Scott).

Skupno je v vodstvu ostal Angel Miguel Lopez (Astana), ki je na povsem šprinterskem zaključku presenetil z 8. mestom. Kolumbijec, ki je dobil edino razgibano etapo s ciljnim vzponom, ima 14 sekund naskoka pred Adamom Yatesom (Mitchelton-Scott), še tri sekunde več zaostaja Kolumbijec Egan Bernal (Sky).

Dirka po Kataloniji se bo s sedmo etapo, 143 km dolgo preizkušnjo v Barceloni, končala v nedeljo, pri čemer bo cilj po vzponu na Montjuic.


UCI WORLD TOUR

9. DIRKA PO KATALONIJI

6. etapa: Valls - Vila-Seca, 169,1 km:

 1. M. MATTHEWS       AVS     3:56:36
 2. P. BAUHAUS        NEM            
 3. D. IMPEY          JAR         vsi
 4. P. BEVIN          NZL        isti
 5. M. GARDOKI        ŠPA         čas
...                                  
97. G. BOLE           SLO       +2:11

Skupni vrstni red po 6. etapi:

 1. M. A. LOPEZ       KOL    25:53:41
 2. A. YATES          VB        +0:14
 3. E. BERNAL         KOL        0:17
 4. N. QUINTANA       KOL        0:25
 5. D. MARTIN         IRS        0:46
...                                  
90. G. BOLE           SLO       41:53