Monika Hrastnik se je po poškodbi vrnila z dvema sedmima mestoma v svetovnem pokalu. Foto: BoBo
Monika Hrastnik se je po poškodbi vrnila z dvema sedmima mestoma v svetovnem pokalu. Foto: BoBo

Na spolzki in tehnično zahtevni stezi je bila za zmago najhitrejša Francozinja Marine Cabirou. Drugo mesto je pripadlo Avstralki Tracey Hannah, tretja je bila domačinka Emilie Siegenthaler. V skupnem seštevku sezone pred zadnjim spustom vodi Tracey Hannah, ki si je zagotovila 150 točk zaloge pred sobotno zmagovalko iz Francije Marine Cabirou.

Monika Hrastnik zaradi poškodbe gležnja zadnja dva meseca sploh ni bila na tekmovalnem kolesu, prav tako ni mogla trenirati, tako da je po avgustovski vrnitvi v karavano vpisala dve uvrstitvi v najboljšo deseterico. Sedma je bila tudi pred tednom dni v Val di Soleju v Italiji.

Žabjek do rezultata sezone
Jure Žabjek
je v spustu zasedel 22. mesto. Čeprav še vedno čuti posledice poškodbe, je v Lenzerheideju dosegel rezultat sezone, imel pa je še nekaj rezerve, zaradi spolzke proge v zgornjem delu ni tvegal, v spodnjem pa je naredil napako, ki ga je stala še kakšno mesto.

Zelo dobro je spet vozil mladinec Žak Gomilšček, zasedel je deveto mesto.

V nedeljo bo v Lenzerheideju še tekma v olimpijskem krosu, Tanja Žakelj bo poskušala nadaljevati niz izboljšav svojih najboljših letošnjih dosežkov.