Vincenzo Nibali ni  edino veliko ime, ki prihaja na slovenske ceste. Kolesarila bosta tudi Carlos Sastre in Alessandro Petacchi. Foto: EPA
Vincenzo Nibali ni edino veliko ime, ki prihaja na slovenske ceste. Kolesarila bosta tudi Carlos Sastre in Alessandro Petacchi. Foto: EPA

26-letni Sicilijanec je na slovenskem "krogu" dve etapi dobil že leta 2007, ko je zmagal tudi na Vršiču, lani pa je slavil na Krvavcu. Po koncu Dirke po Italiji je počival in se regeneriral, zdaj je pripravljen na nov izziv.
Videl bo, kako se bodo odzivale noge
"Z dirko sva na "ti" in že to mi daje mirnost. Letos se v Slovenijo odpravljam po napornem Giru, ki me je dobro preizkusil, hkrati pa mi omogočil, da sem pripravljenost dvignil na visoko raven. Razmišljal bom le o vsakem dnevu posebej in videl, kako se bodo odzivale noge," je za Gazzetto dello Sport povedal član Liquigasa.

Med njegovimi "pomočniki" bo tudi Kristijan Koren. "Imamo prave kolesarje, da dirko odpeljemo po najboljših močeh. Vincenzo bo seveda naš prvi mož, Jacopo Guarnieri in Elia Viviani bosta poskušala doseči čim več v šprintih. Zelo zaupam tudi Korenu, je mlad kolesar z izjemnimi potenciali. Podpora domačih navijačev bo zanj pomembna prednost," je dejal vodja moštva Alberto Volpi.