Maciej Paterski je takole prvi prečkal ciljno črto. Foto: MMC RTV SLO
Maciej Paterski je takole prvi prečkal ciljno črto. Foto: MMC RTV SLO

Maciej Paterski je dobil sklepni sprint manjše skupine. Najboljši Slovenec je bil David Per na devetem mestu.

Per deveti v Novem mestu

"Od starta je naša ekipa nadzirala dirko, tudi ko smo šli prvič čez Gabrje. V zadnjem krogu, pri vzponu na Dolž, smo spredaj ostali samo najmočnejši, bil sem edini iz ekipe Adrie Mobil. Na koncu sem poskušal presenetiti z napadom, približno 1,5 km pred ciljem, uspelo mi je narediti minimalno razliko. Žal so me na začetku Kandijskega mostu ujeli," je povedal Per.

S tem se je končal enotedenski praznik enodnevnih dirk na slovenskih tleh, predtem sta bili namreč dirki še v Izoli in Novi Gorici. Novomeščani so prvič pripravili enodnevno dirko ob 50. obletnici blagovne znamke Adria Mobil, zdaj pa je na vrsti sedma izvedba, ki poteka na nespremenjeni, nekaj več kot 180 km dolgi in razgibani trasi po Dolenjskem in Beli krajini.

Start dirke je bil pred upravno stavbo generalnega pokrovitelja novomeškega kolesarskega kluba ob 12.30, cilj dirke pa je bil na prenovljenem Glavnem trgu v središču Novega mesta.

Triptih marčnih slovenskih dirk na MMC TV

V preteklem tednu dni so bile v v Sloveniji prve tri enodnevne kolesarske dirke v sezoni 2022. Ogled prenosa je v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije omogočen tudi na rtvslo.si oziroma na spletnem kanalu MMC TV.

Danes ob 15.00 (do 17.00): Velika nagrada Adrie Mobil