Primož Roglič nizozemskemu moštvu Jumbu Vismi maha v slovo. Foto: AP
Primož Roglič nizozemskemu moštvu Jumbu Vismi maha v slovo. Foto: AP

"Lahko potrdim, da odhajam iz moštva, kjer sem zdaj. Vse druge podrobnosti bi razkril po koncu sezone, po moji zadnji dirki. Ker zdaj sem tu, da dirkam, da naredim tisto, za kar sem tu. Potem pa ostalo," je pred začetkom Dirke po Emiliji novinarju Mihi Mišiču za Televizijo Slovenija in v mikrofon Vala 202 dejal Roglič.

Kisovčan, olimpijski zmagovalec v vožnji na čas, se je nizozemskemu moštvu pridružil leta 2016, potem ko je med letoma 2013 in 2015 dirkal v dresu Adrie Mobila. Z rumeno-črnimi je nizal uspeh za uspehom, bil je kapetan ekipe, med drugim je leta 2020 osvojil tudi spomenik Liege–Bastogne–Liege.

Tistega leta je bil tudi izjemno blizu zmage na Dirki po Franciji, a mu je na predzadnji etapi z izjemnim kronometrom rumeno majico slekel Tadej Pogačar. V naslednjih letih je vlogo kapetana ekipe na francoski pentlji prevzel Jonas Vingegaard, ki je v rumenem ciljno črto na Elizejskih poljanah prečkal lani in letos.

Roglič, ki se v Italiji pripravlja na zaključek sezone, Dirko po Lombardiji, je nazadnje nastopil na tritedenski Dirki po Španiji, kjer je osvojil tretje mesto, za moštvenima kolegoma Seppom Kussom in Vingegaardom.

Kje bo priljubljeni Rogla nadaljeval športno pot, še ni znano, odločitev pa naj bi sporočil po koncu sezone.

"Po nepozabni skupni vožnji moštvo Jumbo Visma daje priložnost Primožu Rogliču, da svoje ambicije v prihodnosti uresniči drugje. Najprej pa se bomo osredotočili na bližajoče se dirke v Italiji. Gremo," so na družbenih omrežjih zapisali v nizozemskem moštvu.

Zadnje čase se veliko ugiba o njegovi prihodnosti, 33-letnega Zasavca so povezali tako rekoč z vsemi moštvi, GCN med drugim poroča, da se Rogli obeta večletna pogodba, s katero bo postal eden najbolje plačanih kolesarjev na svetu. Po besedah enega izmed vodij moštev, ki jih navaja GCN, naj bi podpisal triletno pogodbo, ki mu bo prinesla šest milijonov evrov na sezono.

Roglič in Pogačar znova navdušila, Roglič potrdil odhod
Roglič potrdil odhod iz Jumba Visme
Roglič najprej napovedal odhod iz Jumba, nato pa še zmagal