Kolesarstvo
Incident, po katerem je bil Peter Sagan izključen z julijske Dirke po Franciji. Foto: EPA

Sagan zakopal pravno sekiro z UCI-jem

Sagan: Vesel za pozitivne sklepe
5. december 2017 ob 12:46
Lozana - MMC RTV SLO, STA

Kolesarski svetovni prvak Peter Sagan in Mednarodna kolesarska zveza (UCI) sta zakopala pravno sekiro zaradi diskvalifikacije na julijski Dirki po Franciji.

Slovaka je vodstvo Toura po incidentu z Markom Cavendishem diskvalificiralo, Sagan in njegova ekipa pa sta se pritožila na Mednarodno športno razsodišče CAS.

Sagan se je julija med četrto etapo v Vittelu v ciljnem šprintu zapletel s Cavendishem, Britanec je padel ob zaščitni ograji. Sodniki so Slovaka izključili z dirke, kar je vzbudilo burne razprave.

Saganova ekipa Bora-Hansgrohe je pravico iskala na CAS-u, danes bi v Lozani moralo biti zaslišanje, ki pa ga ni bilo. Primer so zaprli po ogledu novih videoposnetkov, je sporočil UCI.

Na dirkah dodatni sodniki
"Strani sta se strinjali, da je bila nesreča splet okoliščin, zato smo po ogledu novih videoposnetkov primer zaprli," je sporočila zveza UCI. Krovna kolesarska zveza je ob tem razkrila še, da je novi predsednik David Lappartient obljubil, da bo na dirke uvedel dodatne sodnike.

Sagan: Vesel za pozitivne sklepe
"Preteklost je pozabljena. Bistvo je izboljšati naš šport. Pozdravljam, kar se mi je zgodilo v Vittlu, saj je to pokazalo, da delo sodnikov ni lahko in da mora UCI najti način za boljše delo. Vesel sem, da je moj primer privedel do pozitivnih sklepov," je povedal Sagan.

VIDEO
Prvenec Demara, padec Cavendisha, slovo Sagana
VIDEO
Zaključek četrte etape na kolesarski Dirki po Franciji
M. L.
Prijavi napako
Komentarji
levak
# 05.12.2017 ob 12:55
Po njegovi izključitvi je bila dirka manj zanimiva.
friks
# 05.12.2017 ob 12:51
Strani sta se strinjali, da je bila nesreča splet okoliščin

Ja, to je vedno. To so se najbrž strinjali že pred ogledom posnetkov.
rokers
# 05.12.2017 ob 13:50
in posledice? je UCI obljubil kak denar Saganu ali kaj? Kakšno pomoč? Sagan je car, a ne vem, malo se mi zdi čudno, da ne bi on zahteval kake odškodnine, kajti škoda mu je bila narejena in tudi njegovi ekipi. Koliko etap so mu vzeli, ter rekordno 5 zeleno majico, to ni zastonj..
polanc1
# 05.12.2017 ob 14:27
Me prav zanima, koliko je UCI plačala Saganu, zaradi krivice, ki so mu jo zagrešili. Iz dodatnih posnetko so videli, da so oni naredili napako in ne Sagan. Dobro razvidno je na naslednjem posnetku https://youtu.be/ci6P69_T4p8
Zgodba je povsem enaka kot Rossi-Marquez.
Sodnikom ki so odločali o kazni bi jim bilo potrebno odvzeti licenco!
Le Courage
# 05.12.2017 ob 16:35
@polanc1, se strinjam. V edinem posnetku, kjer se Sagan zdi kriv (pa še to le zaradi dvignjenega komolca, ki pa je bil dvignjen le zaradi lovljenja ravnotežja), ključen trenutek zakriva drevesna veja.
Meni se še vedno zdi, da je bila celotna situacija motivirana s strani organizatorja, predvsem zato, da bi domačega kolesarja (Demare) spravili do čim boljšega položaja v boju za zeleno. Realnost je pa taka, da je bil verjetno pri tem padcu s svojim ostrim spreminjanjem smeri vožnje največji krivec prav Francoz...
ValarMorghulis
# 05.12.2017 ob 19:28
Še najbolj je tu kriv Cavendish, ki je tudi okrivil Sagana in še podkrepil odločitev UCI-ja. Nič čudnega, ali je umazan pri šprintih ali pa se malo zlaže in zahebe enga Sagana.
rokers
# 05.12.2017 ob 18:14
Le Courage: sej tvoje razmišljanje ni tako napačno, a upam da se motiš. Je pa res, da so skušali naredit vse, da bi pobral kak Francoz kako majico, no na koncu je dobil najmanj pričakovano Barguil, upali so pa na Demara in Bardeta. Demare vseeno ni tako umazan kolesar kot je Bouhanni - Sagan bi bil pa za anale: 5 zelenih zapored in 3mavrične. Letos je prekinil zeleno, drugo leto pa mavrično
lenoritis
# 07.12.2017 ob 21:37
Sagana je dsq Philippe Mariën, po rodu Flamec, in ne Franzozi!
tureavanture
# 05.12.2017 ob 14:28
kuverta mu gleda iz žepa
E24
# 05.12.2017 ob 13:48
Fant je bil seveda malce lump. Ampak kazen je bila pa očitno nesorazmerna.... No ja, se že veselim dirk v letu 2018!
Kazalo