Le Maximiliam Schachmann je imel v šprintu več moči od Tadeja Pogačarja. Foto: Reuters
Le Maximiliam Schachmann je imel v šprintu več moči od Tadeja Pogačarja. Foto: Reuters

Prva zasledovalna skupina si je na zadnjem, kratkem klancu zelo zahtevne in razgibane proge nabrala 19 sekund zaostanka.

Schachmann je vodstvo v skupnem seštevku povečal na 42 sekund, toliko zaostaja Avstrijec Patrik Konrad, še sekundo več pa Španec Ion Izagirre. Pogačar je nekaj mest pridobil, a še ni v najboljši deseterici, kar je njegov cilj. V sredo je bil udeleženec skupinskega padca, zaradi katerega danes na štartu ni bilo Juliana Alaphilippa in Michala Kwiatkowskega, ki pa nista težje poškodovana.

Drugi dan zapored se je znašel na tleh
"Včeraj sem imel smolo. Padli so pred mano kot domine, nisem imel druge poti, kot da sem zavil v travo, ki je bila spolzka. Potem pa sem zletel čez krmilo, a se na srečo nisem poškodoval. Tudi danes sem se znašel na tleh, a sem se hitro pobral in nisem izgubil veliko. Na zadnjem vzponu pa sem se dobro počutil, napadel, a ni bilo dovolj, da bi premagal ta teden res odličnega Schachmanna," je dejal Pogačar, ki bo v naslednjih dveh etapah še naprej pomočnik Dana Martina. Irec je v skupnem seštevku na četrtem mestu.

"Moram biti ves čas ob njem, če se slučajno zgodi kaj neprimernega. Imava podobno kolo, tako mu moram v primeru okvare dati svojega. Danes smo bili dogovorjeni, da ostanemo skupaj do zadnjega vzpona in da nato napadem jaz. Taktiko smo izpolnili do potankosti, žal je bil Nemec premočan. Sta pa še dve priložnosti za našo zmago, tudi sam bom še dirkal na rezultat. Za zdaj pravih vzponov še ni bilo, lahko rečem, da sem dobro pripravljen, ali sem močnejši od Dana, pa zdaj ne morem reči. V ekipi se odlično razumemo, naš skupni cilj je čim boljši rezultat nekoga, ali je to Martin ali kdo drug," je razmišljal Pogačar, za katerim je zelo naporen dan v deževnih razmerah in na spolzkih cestah.

Vitoria-Gasteiz - Arrigorriaga, 164 km:
  1. M. SCHACHMANN    NEM      4:03:55 
  2. T. POGAČAR       SLO        +0:04 
  3. J. FUGLSANG      DAN         0:07 
  4. A. YATES          VB         0:11 
  5. M. HIRSCI        ŠVI         0:19 
  6. E. BUCHMANN      NEM     isti čas 
                                       
Skupni vrstni red:                     
  1. M. SCHACHMANN    NEM     12:38:16 
  2. I. IZAGIRRE      ŠPA        +0:42 
  3. P. KONRAD        AVT     isti čas 
  4. D. MARTINEZ      KOL         0:57 
  5. D. MARTIN        IRS         0:58 
  6. E. BUCHMANN      NEM         1:00 
 ...                                   
 17. T. POGAČAR       SLO         1:57