Nočna mora za Mathieuja van der Poela. Namesto spanca pred dirko sezone se je zapletel v incident na hotelskem hodniku in noč preživel na policiji. Foto: Reuters
Nočna mora za Mathieuja van der Poela. Namesto spanca pred dirko sezone se je zapletel v incident na hotelskem hodniku in noč preživel na policiji. Foto: Reuters

Eden izmed treh glavnih favoritov za naslov svetovnega prvaka v Wollongongu 2022 se je namreč v svojem hotelu zapletel v nenavaden incident. Van der Poel je bil okoli 22.40 po lokalnem času žrtev potegavščine dveh najstnic, ki sta trkali po njegovih vratih v hotelu.

Predal potni list, da je lahko startal

Kolesar je ujel 13- in 14-letnici in se z njima soočil ter vzel pravico v svoje roke. Obe dekleti je van der Poel potisnil, pri čemer sta padli po tleh, ena izmed njiju si je lažje poškodovala roko, navaja lokalna policija. Sledila je prijava in aretacija Nizozemca, ki je nato večino noči preživel na policijski postaji.

Po predaji potnega lista in ob varščini je bil van der Poel izpuščen šele ob 4. uri zjutraj. "Obtožen je bil dveh napadov. Odobrena mu je bila pogojna varščina," je novico potrdila lokalna policija.

Sorodna novica Evenepoel osvojil še mavrično majico, Tratniku za medaljo zmanjkalo 40 metrov

Nizozemec zanika fizični napad, v torek na sodišče

V izjavi za nizozemsko televizijo NOS je MvdP zanikal, da bi fizično napadal obe dekleti, da pa ni bil ravno prijazen, nakar sta poklicali policijo, ki ga je odpeljala na postajo.

"Da, res je. Prišlo je do manjšega spora. Šlo je za hrupne sosede in tukaj so precej strogi. Šel sem zgodaj spat, a nekateri otroci na hodniku so nenehno trkali po mojih vratih. Sčasoma mi je bilo dovolj, nisem bil ravno prijazen, nato so poklicali policijo. V svojo sobo se nisem mogel vrniti do 4. ure zjutraj. Daleč od idealnega. To je katastrofa, a je, kar je, in tega ne morem spremeniti," je pred startom ob 10.15 dejal neprespani van der Poel, ki je nato hitro odstopil po vsega 30 kilometrih cestne dirke SP-ja 2022.

Zaradi incidenta čaka nizozemskega kolesarskega zvezdnika v torek obisk sodišča, ki bo presodilo obtožbe in okoliščine. Bizaren zaplet in konec svetovnega prvenstva za van der Poela, katerega glavni cilj v zaključku sezone 2022 je bil ravno Wollongong 2022.

1000 evrov globe in triletna prepoved vstopa v Avstralijo

Mathieu van der Poel je na sodišču priznal krivdo za napad na mladoletni osebi v noči pred dirko. Za kazen je moral plačati okrog 1000 evrov in je že v ponedeljek lahko zapustil Avstralijo, kamor pa se naslednja tri leta ne bo smel vrniti. Nizozemčev odvetnik je sicer napovedal pritožbo na kazen.