Zmagovalni oder kronometra mlajših članov. Foto: EPA
Zmagovalni oder kronometra mlajših članov. Foto: EPA

Drugi je bil z zaostankom 17 sekund Belgijec Alec Segaert, tretji pa (+0:25) Britanec Leo Hayter, brat Ethana Hayterja, ki je bil v nedeljo četrti.

V Wollongongu je bil razplet podoben kot na članskem kronometru. Waerenskjold je moral namreč na vročem stolu trepetati za zlato medaljo, saj je imel Segaert najboljši vmesni čas, vendar v zadnjih kilometrih ni bil več tako močan.

"Še pred dvema ali tremi leti so govorili, da smo Norvežani slabi v kronometru. Zdaj je drugače, ne znam pa vam povedati, zakaj," je povedal Waerenskjold in priznal, da mu je dal Foss, ki je bil v nedeljo zlat na kronometru v kategoriji članov, kar nekaj uporabnih nasvetov:

"Svetoval mi je, naj na klancih hranim energijo za najhitrejše dele proge in da na nekaterih ovinkih ni treba biti v kronometrski drži, saj je to varneje."

Vzrok, zakaj je 22-letni Soren Waerenskjold začel kolesariti, je nenavaden: "Ker sem imel rad sladoled. Mati mi je dejala, da lahko dobim sladoled, če kolesarim 10 ali 15 kilometrov do trgovine. Na začetku je bil to moj cilj, po letu ali dveh pa sem ugotovil, da imam talent za ta šport."

Results powered by FirstCycling.com