Državna prvakinja v vožnji na čas je v nedeljo na Pokljuki postala Urška Žigart (ALE BTC Ljubljana), ki je za tri minute in 10 sekund ugnala drugouvrščeno Blažo Pintarič (Pintatim). Foto: www.alesfevzer.com
Državna prvakinja v vožnji na čas je v nedeljo na Pokljuki postala Urška Žigart (ALE BTC Ljubljana), ki je za tri minute in 10 sekund ugnala drugouvrščeno Blažo Pintarič (Pintatim). Foto: www.alesfevzer.com

"Zelo sem vesela prvega naslova v elitni konkurenci. Kar nekaj deklet je sicer manjkalo, če bi prišle, bi bilo bolj napeto. V drugem delu proge sem tako tekmovala le še sama s seboj," je za Val 202 povedala zmagovalka, ki med preizkušnjo ni zamenjala kolesa za kronometrskega: "Ne, pri nas hitrosti niso bile tako velike, da bi se na drugem, bolj ravninskem delu, to poznalo. Dala sem glavo dol in se še naprej peljala s cestnim kolesom."

Pogosto trpela, ko je na treningih zaostajala
Zmaga je nagrada za trdo delo na treningih, ki so bili vedno zmes trpljenja in užitka: "Uživam na kolesu in na treningih. Poplačano je za vse treninge, ki sem jih pretrpela 20 kilometrov zadaj ... Upam, da mi bodo uspele tudi dobre mednarodne uvrstitve." Medtem ko se dirke Svetovne serije (tako kot pri moških) začenjajo 1. avgusta (Strade Bianche), bo Žigartova mednarodno sezono začela 15. avgusta v Franciji, ekipa ALE BTC Ljubljana pa bo že konec julija v Španiji.

Sorodna novica Pogačar prvak v kronometru, osem sekund hitrejši od Rogliča

Pod Krvavcem ni šlo po načrtih
Prejšnji teden je bila videti nekoliko jezna, ker ji na cestni dirki DP-ja (s ciljem na Ambrožu pod Krvavcem) ni šlo po željah, čeprav je stala na zmagovalnem odru: "Niti nisem bila tako jezna kot razočarana.Vedela sem, da če pridemo skupaj pod klanec, bi lahko bil izid drugačen. Ne da bi zmagala, lahko pa bi z Uršo (Pintar) vozili druga ob drugi in bi bilo bolj zanimivo na zaključni klanec. Ampak če komu res privoščim za naslov, je to Urša Pintar."

Ali bo z majico državne prvakinje letos sploh odpeljala kakšen kronometer na mednarodnih dirkah pri ekipi ALE BTC Ljubljana? "Za letos ne vem, ali je kak kronometer v načrtu, gotovo pa naslednje leto. Disciplina mi je všeč, čeprav na ravnini s svojimi kilogrami ne morem biti tako konkurenčna."

Tadej ji je v veliko pomoč
Kako pa na njeno kariero vpliva Tadej Pogačar? Je postala boljša kolesarka, odkar sta skupaj? "Dosti sem se naučila od Tadeja, čeprav je mlajši, a je dlje časa v kolesarstvu. Dosti trenirava skupaj, a to so čisto druge hitrosti."