Wout van Aert podobno kot Primož Roglič pred Dirko po Franciji ne bo odšel na kakšno etapno pripravljalno tekmovanje. Foto: EPA
Wout van Aert podobno kot Primož Roglič pred Dirko po Franciji ne bo odšel na kakšno etapno pripravljalno tekmovanje. Foto: EPA

Van Aert ni dirkal od pomladanskih klasik, na katerih je med drugim dobil dve etapi na preizkušnji Tirreno–Adriatico in dirko Amstel Gold Race. Ker je moral nato na operacijo slepiča, se je odločil, da bo izpustil Dirko po Dofineji (6.–13. 6.), nastopil pa bo sredi junija na belgijskem državnem prvenstvu v kronometru. Nato bo misli preusmeril k Dirki po Franciji, na kateri je bil lani odličen pomočnik Primoža Rogliča, in olimpijskim igram v Tokiu.

Če bo po operaciji slepiča hitro okreval, se bo van Aert naslednji teden udeležil višinskih priprav Jumba Visme v Sierri Nevadi.

Kot je znano, tudi Primož Roglič pred Dirko po Franciji ne bo šel na kakšno pomembnejšo večetapno preizkušnjo, kot je bila na primer lani Dirka po Dofineji, na kateri mu je padec preprečil skupno zmago.

Van der Poel osmič zapored dobil šprint
Na šprinterski tekmi svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v Novem Mestu na Češkem sta v ciljem šprintu za zmago obračunala Nizozemec Mathieu van der Poel in Britanec Tom Pidcock, ki sta tudi zvezdnika cestnega kolesarstva. Za dolžino kolesa je bil hitrejši van der Poel, ki je tako v tej disciplini zmago slavil že osmič zapored. Tretji je bil Francoz Jordan Sarrou. Pri ženskah je zmagala Američanka Halley Batten, Tanja Žakelj je bila 38. V nedeljo bosta na sporedu še olimpijska krosa. Pri članih bo od Slovencev nastopil Rok Naglič, pri ženskah pa Žakljeva.