Vsa sredstva dražbe so namenjena projektu Botrstvo. Foto: MMC RTV SLO
Vsa sredstva dražbe so namenjena projektu Botrstvo. Foto: MMC RTV SLO

Izklicna cena je bila 99 evrov. Primož Roglič je namreč 99. kolesar v zgodovini, ki mu je uspelo osvojiti etapne zmage na vseh treh največjih tritedenskih kolesarskih dirkah – po Italiji, Franciji in Španiji.

Po treh dneh se je licitacija zaključila z dražbo v živo na Valu 202. Na koncu so se za maillot rojo potegovali trije dražitelji. 10 tisoč, 12 tisoč, 15 tisoč, 20 tisoč evrov ... Končna cena za Rogličevo zmagovalno majico znaša 22 tisoč evrov, kolikor bo odštel Samo. Za dobro mero je dražitelj Matija primaknil še 5 tisoč evrov. A prišlo je še do ene spremembe - tretji dražitelj Danilo je poklical in k skupnemu izkupičku podaril še 3 tisoč evrov. Skupaj 30 tisoč evrov za Botrstvo.

"Majica mi je prinesla veliko veselja. Naj prinese veliko veselja še otrokom s pomočjo Botrstva po Sloveniji," je iz Anglije in svetovnega prvenstva v kolesarstvu sporočil Primož Roglič.

Slovenski šampion je ekskluzivni kos zgodovine slovenskega športa podaril Botrstvu, da bi z izkupičkom lahko pomagali mladim talentom iz vse Slovenije. Tistim talentom, ki ne morejo na kolo, smuči, v plesne, športne dvorane, v bazene ali na stadione. Ki torej potrebujejo pomoč, da bo njihov talent lahko dobil krila in priložnost, da ga bo sploh kdo lahko prepoznal.


Pravila dražbe rdeče majice Primoža Rogliča z dirke po Španiji 2019
– Dražba se začenja v torek, 24. septembra 2019, in poteka vsak dan od 7. do 17. ure po telefonu 01/475 2 202 oz. kadar koli po e-pošti: val202@rtvslo.si.
– Izklicna cena je 99 evrov.
– Na dražbi lahko sodeluje vsak, ki v uredništvu Vala 202 ob klicu oz. v elektronskem sporočilu poda podatke o identiteti in kontaktne podatke ter se strinja z vsemi določbami teh pravil.
– V javnih objavah in ob glasovanju je lahko dražitelj anonimen.
– Najmanjša vsota za zviševanje ponudbe je 500 evrov.
– Ponudbo za sodelovanje na dražbi bo mogoče oddati do petka, 27. septembra, do 8.30, ko bomo zadnjih nekaj dražiteljev povabili, naj se za zmagovito rdečo majico potegujejo tudi v živo v programu Vala 202. Finalna dražba se v programu Vala 202 začne ob 8.45 in se konča z razglasitvijo ponudnika najvišjega zneska.
– Zmagovalec dražbe ima čas za podpis donatorske pogodbe z ZPM-jem Ljubljana Moste Polje, ki vodi projekt Botrstvo v Sloveniji, do vključno torka, 1. oktobra 2019.
– Zmagovalcu dražbe bo majica vročena po plačilu celotne kupnine na v pogodbi zapisan sklic računa ZPM-ja Ljubljana Moste Polje.

Rogličeva rdeča majica na dobrodelni dražbi