S Slovenijo je Jaka Blažič nastopil na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
S Slovenijo je Jaka Blažič nastopil na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

Blažič je podpisal enoletno pogodbo. "Gre za igralca, ki bo imel pomembno vlogo pri naši zunanji igri. Je dober obrambni igralec, zelo talentiran, predvsem pa je znan po tem, da je v vseh klubih, v katerih je igral, spletel močno vez z gledalci oziroma navijači," je ob prihodu nove okrepitve dejal športni direktor kluba Francesc Solana.

Klub iz Andorra la Velle je po rednem delu španskega prvenstva zasedel osmo mesto, v četrtfinalu pa je moral z 2:1 v zmagah priznati premoč Real Madridu. Blažič je zadnji dve sezoni igral za Baskonio, kjer pa se letos ni naigral. V španskem prvenstvu je v povprečju igral po 15 minut in dosegal nekaj manj kot šest točk na srečanje, v Evroligi pa je v 13 minutah na tekmo prispeval malce manj kot pet točk. Prej je bil član Crvene zvezde, Olimpije, Slovana in Triglava.

Z novim klubom bo Blejec nastopil tudi v Evropskem pokalu, kjer se bo v skupini A pomeril tudi s Cedevito, ki jo vodi Jure Zdovc, in Levallois Metropolitansom, kamor se je pred kratkim preselil Klemen Prepelič.