V Ligi ABA Jaka Blažič v povprečju daje 14,1 točke na tekmo. Malenkost učinkovitejši je Codi Miller-McIntyre. Foto: www.alesfevzer.com
V Ligi ABA Jaka Blažič v povprečju daje 14,1 točke na tekmo. Malenkost učinkovitejši je Codi Miller-McIntyre. Foto: www.alesfevzer.com

Dobro obveščen italijanski Sportando je pisal o zanimanju bolonjskega kluba za Blažiča, ki v zadnjem času igra v zelo dobri formi. V Stožicah so potrdili navedbe, a so italijansko ponudbo zavrnili. V pogodbi Blejca, ki se je pred sezono po igranju za Barcelono, Baskonio in Crveno zvezdo vrnil v dres Olimpije, piše, da lahko po sezoni odide le v evroligaški klub.

Virtus, ki je lani osvojil Fibino ligo prvakov, ima velike ambicije. Letos so v Bologni zagotovili zajeten proračun in močno okrepili zasedbo. Najbolj zveneče ime Đorđevićeve vrste je Miloš Teodosić. Želja je, da se klub prebije v Evroligo. Naskakuje vrh Evropskega pokala, čeprav se govori, da je Virtus tudi eden glavnih kandidatov za posebno povabilo – t. i. wild card – v najmočnejše evropsko tekmovanje.

Bolonjski velikan je sicer že dvakrat stopil na evropski vrh, nazadnje leta 2001. Potem so se začele finančne težave – neizplačane so bile tudi obveznosti do zdajšnjega športnega direktorja Olimpije Sanija Bečirovića – in komaj se je klub rešil pred bankrotom. Zdaj se želi vrniti na pota stare slave.

Vrača se Krampelj, morda pride tudi Radović

Takšne želje imajo tudi v zmajevem gnezdu. Blažič, ki je v Ljubljani zelo zadovoljen, je drugi strelec zmajev za Codijem Miller-McIntyrejem. Odhod ključnega nosilca igre bi bil ob finančno stabilni situaciji in boju za končnico Lige ABA nenavaden. Namreč v klubu so poleti z novo zgodbo predstavili velike ambicije. Za uspeh v slovenski košarki so nujni domači igralci, Jaka pa s prihodom v Stožice ni postal le nosilec Olimpije, ampak kar obraz prve sezone novega projekta.

Odhod bi bil tudi nenavaden z vidika slovenske kvote, saj imajo v ljubljanski ekipi kar sedem tujcev. Na tekmovanjih KZS-ja lahko igrajo le štirje, v rotaciji pa so trenutno le trije slovenski košarkarji. Za zapolnitev kvote potrebujejo ob Blažiču, Edu Muriću in Mirku Mulaliću, ki tudi stalno igrata, ter Saši Zagorcu, ki na uradnih tekmah v tej sezoni še ni igral, še nekaj imen. Petar Vujačić, ki je dobil nekaj minut, se kali pri Iliriji in bo igral v državnem prvenstvu za Olimpijo.

Bečirović nam je potrdil, da se februarja s posoje v Andori vrača Martin Krampelj, verjetno pa se bo ekipi pridružil tudi Rok Radović. Obetavni 18-letni Domžalčan je pred dobrimi tremi leti odšel v Zagreb k Cedeviti, kjer je potrdil in razvijal svoj talent. Letos je posojen OKK Beogradu, trenutno je sicer poškodovan, v Ljubljani pa računajo, da bo v državnem prvenstvu lahko v kadru zmajev.